Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-13-2014, 01:24 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
ML Rear Hatch intermittently fails to open

The power rear hatch on my 2007 ML320 fails to open without manual intervention. It fails when activated from either the key, button inside the vehicle or the latch on the hatch itself. When I inspected the mechanism, switches inside the hatch, all appeared to be in order. This leads me to wonder if I have a control relay issue. Of course MB holds any information regarding relays and fuses as a closely held secret. Can anyone help me in my quest to resolve this issue.

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2014, 03:06 PM
jay_bob's Avatar
Control Freak
 
Join Date: Oct 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 3,427
Check your battery voltage. I had that happen to me. Once I changed the battery my hatch has been flawless.

To check your voltage, with all doors, hood, and hatch shut, put key in 1st position and press R 3 times.

I suspect the hydraulic pump controller can't build enough pressure due to the low voltage and it times out.
__________________
The OM 642/722.9 powered family
2014 ML350 Bluetec (wife's DD)
2013 E350 Bluetec (my DD)
2008 ML320 CDI (Older sonís DD)
2008 E320 Bluetec (Younger son's DD)

1998 E300DT sold to TimFreeh
1987 300TD sold to vstech
----------
gone but living on
1983 240D (body to greazzer, engine to t walgamuth)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2015, 03:13 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Still at a loss to rectify the issue

Low voltage was the first thing I eliminated. It fails with the engine running or not. The battery has been replaced . . . . no help. The local MB tech and dealer have been scratching their heads as well. The next step is to try and sort out the relay mystery.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2015, 12:49 PM
jay_bob's Avatar
Control Freak
 
Join Date: Oct 2011
Location: Columbia, SC
Posts: 3,427
I can't believe the dealer techs cannot sort this out with STAR diagnostics.
__________________
The OM 642/722.9 powered family
2014 ML350 Bluetec (wife's DD)
2013 E350 Bluetec (my DD)
2008 ML320 CDI (Older sonís DD)
2008 E320 Bluetec (Younger son's DD)

1998 E300DT sold to TimFreeh
1987 300TD sold to vstech
----------
gone but living on
1983 240D (body to greazzer, engine to t walgamuth)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page