Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-30-2004, 12:33 PM
94 E320
 
Join Date: Jun 2001
Location: Fairfax, VA
Posts: 437
Intermittent turn signal woe

got the weirdest thing yesterday

as i went to make a turn, i pulled the indicator stalk and didn't see the turn signal flash

i thought it was no big thing....so along the highway (it was night and no cars around) i began to indicate left turn, right turn, etc

the signal would only flash every once in awhile, sometimes it would delay in turning on, sometimes not turn on at all, other times work just fine

so i did a search on the forum and only found posts for the older models and not the w124.....from the older posts.....members had advised to check the fuses, see if the hazard lights would work also

since mine is intermittent i don't know where to start, checked this morning and everything seemed to be working fine

my main concern is driving, signalling, and i cause an accident or caused by me because i'm thinking my signal is working when it wasn't

so if anybody has a clue to were to start, i'd sure like to hear from you

thank you,
reny

PS sorry for the long winded tale

Reply With Quote
  #2  
Old 07-30-2004, 12:47 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Can you give us more info about your 124 vehicle what year & what model ?
__________________
MB STARS Master Guild Technician,17 years MB tech
14 years independent shop owner
Reply With Quote
  #3  
Old 07-30-2004, 02:50 PM
nellotare's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Wilmington, NC
Posts: 334
same problem here

Hello reny,

Reading your post reminded me that my intermittent flashing has not happened in about a year now.. I had forgotten all about the problem. Mine is the "older" model 123 but I know my problem is in the turn signal switch in the steering column and I need to replace it. I think it's called a "multi-switch" or something like that.. don't have manual handy.
__________________
Nello Tare

1982 300D (266,001 mi.) looking and running great

Previously owned:
1976 450 SLC
1983 300D
1976 300D
also
1982 Jaguar XJ6 (loved, but gone)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-30-2004, 05:17 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Phoenix
Posts: 40
94 e420

I have had the very same experience a few times with my car. The turn signals just appear to be non-operable. It has always started working again without any intervention. I have been "miffed" but it as well but since it has only been very temporary have not done anything about it.

Chad
Reply With Quote
  #5  
Old 07-31-2004, 01:33 AM
94 E320
 
Join Date: Jun 2001
Location: Fairfax, VA
Posts: 437
my car is the 94 e320

well this intermittent thing is more frequent now

driving from DC to NJ today was kind of hair raising at times, its always pretty congested so changing lanes was a nightmare as i never knew if the signal would indicate or not

i did remember to check if the hazards worked when the turn signals were working and they don't work either when the problem happens

i hope i'm as lucky as Chad and i doesn't happen again, but it failing pretty frequently in the last 2 days does worry me

'nellotare' how much was that switch u had to replace ?

-Ren

PS thanks for the response
Reply With Quote
  #6  
Old 07-31-2004, 09:26 AM
nellotare's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Wilmington, NC
Posts: 334
called Combination Switch and I haven't replaced mine.. need to. I know it's the switch on mine because wipers don't always work right and when I dim/brighten headlamps.. they might go completely out until I wiggle the switch again.

Fastlane has it for $135.63

http://img.eautopartscatalog.com/live/P301012285.JPG


Performance Products has "Turn Signal Switch" for $101.25

mine is 123 chassis
__________________
Nello Tare

1982 300D (266,001 mi.) looking and running great

Previously owned:
1976 450 SLC
1983 300D
1976 300D
also
1982 Jaguar XJ6 (loved, but gone)
Reply With Quote
  #7  
Old 08-02-2004, 01:05 AM
94 E320
 
Join Date: Jun 2001
Location: Fairfax, VA
Posts: 437
damn that pretty expensive !

good news....for the past 2 days its been working fine :-)

my windshield wasn't so lucky, a SUV kicked up a tire that was in the middle of the road and gave my windshield a nice smack...

none the less thanks for letting me know the part name

ren
Reply With Quote
  #8  
Old 08-02-2004, 01:14 AM
dieselmania's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Tucson, Arizona, USA
Posts: 572
Check for a poor, oxidized connection at the fuse. This was all that was wrong with mine, same exact symptoms as yours. Unfortunatley, I replaced the relay first. Clean all your fuses and retainers with emory cloth.
__________________
Brian
87 300Dturbo 180K #14 head still running R-12 SOLD 12/2017
02 F350 Powerstroke 180K
05 Chevy Express 1 ton w/Royal Utility box 120K
08 Infiniti FX-35 40K
15 Golf Sportwagen TDI 35K
10 Sprinter 3500 chassis with a Class A Winnebago on it. 56K
Reply With Quote
  #9  
Old 01-19-2005, 05:57 PM
94 E320
 
Join Date: Jun 2001
Location: Fairfax, VA
Posts: 437
i know this is an old post and i should of fixed it by now but i haven't had a problem with this problem until recently

so my I cleaned all the fuses and such in the fall and it was fine again

then just randomly ooking through the Mercedes Benz E-Class Owners Bible I came upon what might be troubling my car

seems that relay in position H is what's causing all the problems

it controls the Turn Signal, Heated Rear Window, Hazard Lights, and the Wiper Motor....wow all the things that don't work from time to time

good thing is that FastLane has it for like $80 part # P2020-32725

so recap of what to change (if looking at ur engine bay)

if u go to ur Main Relay Panel (behind the Main Fuse Panel) the relay in question is the middle front one (closest to the front) also its one of the biggest one in the middle row

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page