Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2000, 03:27 PM
Posts: n/a
While driving down the highway the dashboard ASR light came on several times. (Not speedo light, lower ASR failure light) The car lost power (engine went to idle) and pressing on the gas pedal did nothing. When I called MB roadside assistance they first had me make sure there was no back pressure in the gas tank, that was ok so they then told me to turn the wheel all the way to the left, then to the right, and then back to center.

I was told this would reset the system. The car drove fine for awhile then the engine once again lost power. Can anyone tell what could have gone wrong? I have a feeling the $600 bucks in towing charges(160 miles!!) are only the beginning of my woes.

As a sidenote the car is a 94 S500 with 90,000 miles. I've had no serious problems mechanically with this car until this weekend!!! Any advice would be grateful!!


Reply With Quote
Old 11-12-2000, 04:36 PM
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
The system needs to be tested to see what it thinks went wrong. Codes can be pulled fairly simply on the early models.

Usually the problem is with a wheel speed sensor. Does your car have a switch on the dash that looks like a tire with snow chains on? If so, that deactivates ASR (for driving with snow chains - seems wheel slip is valuable there). That should allow you to drive when the problem occurs.

Steve Brotherton
Owner 24 bay BSC
Bosch Master, ASE master L1
26 years MB technician
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
400E cold throttle & ASR problem weisserblitz Tech Help 1 11-28-2003 11:54 PM
W140 99 S500 Asr? MBD Tech Help 2 11-19-2003 02:02 PM
1994 E500 ASR problem TomE500 Tech Help 34 06-11-2002 02:01 PM
92 300 ce ASR problem adainc Tech Help 0 08-13-2001 11:43 PM
1994 S500 ASR light goes on!! slai1112 Tech Help 2 12-27-2000 12:25 PM

All times are GMT -4. The time now is 07:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page