Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-20-2000, 03:04 PM
Posts: n/a
'95 E300 with 606 engine. Vacuum pump bearing came apart @ 150,000 miles but didn't destroy anything. At 200,000 miles lost vacuum but then lost timing chain, and exhaust cam. We find that the pivot arm probably broke first then engaged timing chain.
Problem is we have lower mileage but same cars in fleet, we have serious concerns about longevity of this engine with a vacuum pump design able to do so much damage. Anyone familier with such failures?
Reply With Quote
Old 11-20-2000, 05:29 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Yes, have seen problem on several occasions. Would have vacuum pump replaced on any high mileage OM606 motor.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vacuum pump test OkieTomH Diesel Discussion 6 10-27-2004 06:18 PM
Vacuum Problems - 89 420SEL Cigar Havana Tech Help 4 03-09-2004 08:10 PM
Vacuum assist Pump 96C280 Tech Help 1 09-23-2003 12:04 PM
Vacuum pump mechanical wheel & drive track questions. ORIGINAL TOPIC! Matt Petty Diesel Discussion 7 07-13-2003 03:00 PM
300TD Ongoing Vacuum Problems benchracer Diesel Discussion 1 05-08-2001 06:42 AM

All times are GMT -4. The time now is 02:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page