Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-21-2000, 04:47 AM
Oliverp's Avatar
Registered User
 
Join Date: Aug 2000
Location: Toronto, Canada
Posts: 436
Hello guys!

My UK 1989 300SE is still not working properly. On every journey the car will stall at least once. When I am just stopping, i.e. going towards a stop light, the car will cut out. It doesn't shake first, I just lose all power and have to re-start the engine.
I took the car to a tech, he said the fuel mixture was a bit rich, he changed this, but the car is still stalling.
I thought it was maybe the fuel pump, or the distributor.
Any help appreciated, I'm starting to get a bit embarrassed when my lovely MB stalls at traffic lights!

Thanks

------------------
Oliver Plante
1989 300SE 134k
1993 500SE 98K
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2000, 08:57 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
There have been numerous posts on your exact symptoms. I would search using key words EHA, OVP, fuel pump relay, stalls, etc.

From a diagnostic point of view, one must monitor the current flow on the idle speed regulator and the EHA and probably the crank sensor should be monitored on a scope. You need to see whether you loose fuel, ignition or just run too slow. There is a service bulletin that applies to 103 motors in 124 bodies that raises the idle speed (it may also apply to 126 cars).

All these tasks require special tooling and information. If you want to start throwing parts at it I would start with the OVP relay.

------------------
Steve Brotherton
Owner 24 bay BSC
Bosch Master, ASE master L1
26 years MB technician
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
W140 Blower Regulator Problem bdonkersgoed Tech Help 12 06-08-2004 04:25 PM
280 SE 1984 mixture problem w126/280SE Tech Help 3 05-30-2004 11:42 AM
!992 500SL Continuing Problem! Tom McMenamin SL Forum 6 04-05-2003 09:42 AM
OVP issues and idle problem sbourg Tech Help 6 03-02-2003 10:49 AM
1991 Mercedes 300 E Problems! Donna Tech Help 25 09-05-2001 11:02 AM



All times are GMT -4. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page