Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-13-2004, 09:46 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Geographically challenged on the S.W shores of Lake Michigan in S,E Wisconsin
Posts: 1,160
dash lights etc

picked up my 83 240D on saturday. discovered sat. nite there are no dash lights. changed the fuses no difference. yesterday the turn signals went out. checked the #12 fuse and it is good. brake lamps work. by the way hazards do not work. fella i bought the car from thinks its the hazard switch and he will send me a new one.

what do you think?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2004, 12:01 PM
Jim B+
Guest
 
Posts: n/a
The "no dash lights" is often a bad rheostat (odometer knob on the dash). You can

fiddle with it until you get some level of glow, or you can "jump" the dash lights (should be several threads you could search for here). If fuses are OK, I would try to "mash" the flasher switch a few times...often after taking my car through the carwash moisture gets in under the window / flasher / sunroof rocker switches, and no contact will be made until the switches are "mashed" hard or often enough so that any residue that's in the way is worn off by use.

Sometimes its difficult to figure when a lot of functions were last used, and these ARE 20 year plus old cars and subject to some age-related problems...try these fixes...won't cost nothin'.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2004, 08:50 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Geographically challenged on the S.W shores of Lake Michigan in S,E Wisconsin
Posts: 1,160
solution

okay i pulled the console but first disconnected the neg battery. cleaned the haz switch contacts with iso prop alcholal and took the switch apart and cleaned inside. took the fader off and cleaned it and the mirror button for the right miorror. put them back on and viola(or cello) tghe haz blinker came on. the turn signals came on, the radio stopped working.

okay this is a work in progress.

tomorrow i set the parking brake.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-14-2004, 11:39 AM
SL Owner
 
Join Date: Sep 2004
Location: East Coast U.S.
Posts: 131
Grounding

You might try to determine if you have a bad ground in there somewhere behind the instrument cluster.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page