Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-11-2005, 10:48 AM
Dave Bunker's Avatar
tvbunk
 
Join Date: Aug 2002
Location: Elk Grove, CA. 95758
Posts: 90
Starting in Park

My 87 420 all of a sudden will not start in park. It will start in neutural (N). I'm sure it's a switch. Can anyone tell me where to check first....thank you..

Dave B

__________________
Dave Bunker
1987 420SEL, 180k strong Blu & Grey
2004 Road King Custom
Sacramento, CA
tvbunk@comcast.net
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2005, 11:21 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Norfolk VA
Posts: 142
More than likely it is the shift rod bushings are worn (or missing). They are on the levers at the bottom of the shifter and on the transmission that the rod connects.

This symptom is usually a sign of that. The switch is behind the lever on the transmission. There is a common contact for both P & N. If the switch is bad, the symptom will occur in both positions.

Check those bushings 1st and let us know.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2005, 11:27 AM
Dave Bunker's Avatar
tvbunk
 
Join Date: Aug 2002
Location: Elk Grove, CA. 95758
Posts: 90
bushings

I replaced the bushings last year. Should not be the cause....next day off I will crawl under to inspect....anyother ideas....
__________________
Dave Bunker
1987 420SEL, 180k strong Blu & Grey
2004 Road King Custom
Sacramento, CA
tvbunk@comcast.net
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2005, 11:29 AM
Dave Bunker's Avatar
tvbunk
 
Join Date: Aug 2002
Location: Elk Grove, CA. 95758
Posts: 90
also

if the switch is bad, you say it will cause no start in both positions. So far it will start in (N) only......this is a daily driver. Is there a way to start if (N) becomes a problem too....
__________________
Dave Bunker
1987 420SEL, 180k strong Blu & Grey
2004 Road King Custom
Sacramento, CA
tvbunk@comcast.net
Reply With Quote
  #5  
Old 01-11-2005, 01:02 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: roslyn, LI,NY
Posts: 445
nuetral switch problem

I had this problem, try this possible solution:switch gets dirt and corrosion, is on left (drivers side) of transmission body, spray with WD 40 over the switch and area, (cant hurt) and may give you contact back on park to start. good luck Abe G

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page