Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-13-2000, 12:21 PM
vagrant77
Guest
 
Posts: n/a
I have a 1985 190E with about 192K on it. I have been having trouble with it for awhile now. It will start up if the car has sat for a while and you give it gas when you turn it over. But you have to keep the accelerator pressed at all times to keep it running and if you let off it will stall out. Then it wont restart after it has stalled until you let the car sit for a long time approx 10 min or more. It is very frustrating. I have recently had my cars plugs, wires, coil, distributor cap, fuel filter, fuel pump relay, and exhaust manifold replaced. I just wanted to know if anyone knew what might be wrong?

Thank you,
Daniel Snyder
Reply With Quote
  #2  
Old 12-13-2000, 02:30 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ontario, Canada
Posts: 463
I would check the idle speed sensor.....
What kind of rpm's do you need to keep the car from stalling?

Good Luck with your 190E!!!
Later
MIKE MCKINNEY
__________________
190E 2.6 - 244 000 km
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2000, 02:34 PM
vagrant77
Guest
 
Posts: n/a
where is the idle speed sensor located on the car? Approximately how much does one cost?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-13-2000, 02:36 PM
vagrant77
Guest
 
Posts: n/a
Oh and the car seems to have to idle above 1500 to keep running usually even higher than that maybe 2000 to at most 3000 rpms
Reply With Quote
  #5  
Old 12-13-2000, 02:56 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Ontario, Canada
Posts: 463
Vagrant77,
I am sorry I do not know where the idle speed sensor is on the 2.3 cars. I have the 2.6 m103 motor. Hopefully someone with a 2.3 can help you out soon.
Good luck with your car and by the way, ask for a Haynes manual for your car on your Christmas list. I am!!!!!!!
__________________
190E 2.6 - 244 000 km
Reply With Quote
  #6  
Old 04-23-2001, 11:05 AM
vagrant77
Guest
 
Posts: n/a
I just wanted to tell everyone that the problem turned out to be that the plastic baffold on the bottom of the fuel injection/intake was cracked and cause a massive vaccume leak.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1991 190E starting problems murf101 Tech Help 2 01-19-2005 08:50 PM
190E Idle problems, fuel overload.. Charl190e Tech Help 11 10-23-2004 12:39 PM
190E 2.3-16 parts for sale kiato4 Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 2 06-25-2003 08:14 PM
Problems with my 190E vtbenz Tech Help 7 07-09-2001 01:33 AM



All times are GMT -4. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page