Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-19-2005, 02:54 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 79
Replaced leaking EHA & plugs... 86 300E still running rough..

I had sincerely hoped that replacing the leaky EHA valve on my 86 300E would solve the running issues. No such luck...
The engine still have a rythmic 'miss' (galloping?) at idle, and stumbles badly when I punch the gas. The engine only smooths out above 4K RPM. The car is essentially undriveable, since any load on the engine causes it to stumble and stall.
I know the O2 sensor is bad, and I have a replacement that I will install soon. Beyond that, is there anything else I can do solve this problem?
For reference, the following parts have been replaced:
-EHA Valve
-Spark plugs
-Cap, rotor & wires
-Fuel filter
-Air filter

The coolant temp sensor checked our OK

I've read a few threads about probing Pin 3 of the X11 connector. Will this tell me anything about my car? I've heard the term Lambda mentioned... does this apply to my car (86 300E?)

Thanks,
Mika

Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2005, 03:16 PM
1991300SEL's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 545
If you merely replaced the EHA, you're not done yet.

Go to the following URL, then select "evaluate electronic engine controls".

There is a do-it-yourself section at this site. That's what I'm pointing out.

http://www.peachparts.com/Wikka/DoItYourSelf
__________________
'91 300-SEL
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2005, 05:40 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 79
Great link, thanks!

On my car, should I see the 70%/30% duty cycle with Key On/Engine Off?
What should I see with the engine running?
I'm not sure how this Lambda thing plays into things, since mine is an older car.

Mika

Quote:
Originally Posted by 1991300SEL
If you merely replaced the EHA, you're not done yet.

Go to the following URL, then select "evaluate electronic engine controls".

There is a do-it-yourself section at this site. That's what I'm pointing out.

http://www.peachparts.com/Wikka/DoItYourSelf

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
190e running rich with eha on/off.Bad mpg.Help! azhari Tech Help 87 11-01-2021 04:15 PM
turn signal bulb out? and rough idle on 300e dirtysocks Tech Help 13 04-23-2004 01:30 AM
rough running when running A/C on hot day lylemiller Tech Help 4 08-11-2003 10:06 PM
Hard cold starting, rough idle 89 300E JAlex Tech Help 1 05-16-2003 03:49 AM
Hard cold starting, rough idle 89 300E JAlex Diesel Discussion 5 05-15-2003 09:29 PM



All times are GMT -4. The time now is 07:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page