Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-17-2005, 02:14 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
560SL brakes

I drove a 560SL a few days ago, the brakes had a problem. They took a significant amount of force to stop the car, but were not spongy, and the pedal barly moved at all. I suspect the power booster is not working correctly. Does this sound right? If so, what would need to be done to fix?

Reply With Quote
  #2  
Old 08-17-2005, 02:42 PM
88Black560SL
 
Join Date: Oct 2004
Location: NC
Posts: 3,011
Quote:
Originally Posted by Need4Speed
I drove a 560SL a few days ago, the brakes had a problem. They took a significant amount of force to stop the car, but were not spongy, and the pedal barly moved at all. I suspect the power booster is not working correctly. Does this sound right? If so, what would need to be done to fix?
This is not right. Check the booster and vacume line.

John Roncallo
Reply With Quote
  #3  
Old 08-18-2005, 09:38 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3
I know its not right, and was wondering what could be the problem. Is this what would happen if the booster is not working? What would cause the booster to not work? If the booster is not working, would there be much travel in the pedal, or very little? Can the car be driven with the booster not working, with the expectation of significantly more foot pressure needed to stop?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-18-2005, 09:49 AM
Michael's Avatar
Veteran
 
Join Date: Jul 1999
Location: CT, USA
Posts: 2,699
Bad pads?

I drove a fellow board member's 500E once, and similarly the car barely stopped (though the travel was considerable if you pushed Very hard). I mean, pushing nearly all the way to the floor I couldn't even induce ABS. However, after a number of 100 MPH "panic stops", their bite improved dramatically. Glazing perhaps? (I know this sounds bizaar, but I was shocked too)
__________________
"If everything seems under control, you're simply not going fast enough" --Mario Andretti

Michael
1995 E500 street car
1986 Porsche 944 Turbo S track car
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2005, 11:22 PM
88Black560SL
 
Join Date: Oct 2004
Location: NC
Posts: 3,011
Quote:
Originally Posted by Need4Speed
I know its not right, and was wondering what could be the problem. Is this what would happen if the booster is not working? What would cause the booster to not work? If the booster is not working, would there be much travel in the pedal, or very little? Can the car be driven with the booster not working, with the expectation of significantly more foot pressure needed to stop?
Yes this is what will happen if the booster is not working. It could be a bad boster or vacume line, or vacume check valve. Shut the car off and crack the line going to the boster. If you get no vacume leak noise when you crack the line your boster, or vacume line, or check valve are bad. The booster could be damaged by a ruptured diaphrame, vacume hoses can leak and check valves can stick. If the booster is not working you would feel as if you have less travle in the pedal. But in reality you dont have less travel you really need to press alot harder.

John Roncallo

John Roncallo

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Parking brakes Qletis Tech Help 0 07-12-2005 07:16 PM
Move Over Enzo, Guess Who Is Getting Carbon Brakes? MTI Off-Topic Discussion 4 09-02-2004 05:59 AM
Humming/high pitched noise, stops when brakes applied RKreutzer Tech Help 0 08-06-2003 07:43 PM
1987 560sl Rear Brakes are locking santora4 Tech Help 3 05-06-2003 10:05 PM
560sl brakes rudi Tech Help 1 02-10-2002 10:20 PM



All times are GMT -4. The time now is 12:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page