Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-28-2001, 06:05 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Umeň,Sweden
Posts: 46
My 89 have very good acceleration in general but when it have been driven like for 1/2 hour or in city traffic which causes the engine to get normally hot,then the acceleration is like down approx. 30%.
I am going to check the o2sensor since that little thing is mentioned a lot.
Could anyone tell me at what temp. the system runs in closed loop.
temp sensor ohm = closed loop ?


Pńr Jakobsson
300E 4matic 89 ,240000km
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2001, 08:45 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
Pelle,

The Temp Sensor at the rear of the head on the drivers side is two sensors in one. Each terminal should read the same resistance to ground cold and hot. If not, it is bad. The coolant temp sensor can be the cause of your ills.

Good luck,
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2001, 03:31 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2000
Location: LEMONT-CHICAGO
Posts: 412
Is the same true for a 190E 2.6? My car will be sluggish when I have been in traffic in hot weather. In the winter the car is fine.
__________________
1990 190E 2.6
1996 Grand Voyager 3.3
1985 Mustang GT 5.0 5 SPD
1982 Suzuki GS 750T
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2001, 04:54 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Los Angeles CA
Posts: 140
FWIW loss of power with a warmed up engine could be caused by a failed catalytic converter as well.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-30-2001, 07:44 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
JDUB,

I expect that you will find the coolant sensor in the same place and the same configuration. It's plenty easy to check with an ohmmeter.

Harry,

Thanks for the thought. It has occurred to me that my Cat could be giving problems, but I did not know that they would flow more when cold.

Have a great day,

Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2001, 05:38 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Umeň,Sweden
Posts: 46
I only want to tell that this problem was caused by a bad Coil.

Pelle
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hot engine worries lietuviai Diesel Discussion 10 07-17-2004 01:35 PM
Air Injection pump comes on when engine hot 1995whitec220 Tech Help 2 11-28-2003 11:47 PM
Aux fans running engine hot englishman Tech Help 2 11-13-2003 09:24 PM
'91 300E Hot Engine Restart and cold engine NOISY start hermes1 Tech Help 6 10-13-2003 04:13 PM
intermittant check engine light 88 300E phunkler Tech Help 1 10-13-2000 08:55 AM



All times are GMT -4. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page