Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-01-2001, 12:14 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Hurley, N.Y.
Posts: 11
'91 300E with 120k vehicle hesitates when starting in traffic. Also black smoke from exhaust when accelerating and poor gas mileage. Just changed plugs, wires, rotor, cap still no improvement. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2001, 12:15 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Running rich. What did the plugs look like?? Could be a number of things.
__________________
Jeff Lawrence
1989 300e
2000 Dodge Grand Caravan SE
No matter what you fix, there will always be something else to fix..
"Warranty" is just another way of postponing the inevitable.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2001, 12:29 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Hurley, N.Y.
Posts: 11
Plugs were black. Is it possible that an adjustment needs to be made or could a sensor have gone bad.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2001, 07:43 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Could be a number of things. Mixture control. Loss of temp input to CIS, EHA, etc. Get a good diagnosis from a tech you trust.
__________________
Jeff Lawrence
1989 300e
2000 Dodge Grand Caravan SE
No matter what you fix, there will always be something else to fix..
"Warranty" is just another way of postponing the inevitable.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2001, 02:24 AM
bass motorsports
Guest
 
Posts: n/a
sounds like your air/fuel mixture needs to be adjusted, there is a special tool that goes in the hole on top of you air filter housing to adjust that.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2001, 08:58 AM
LarryBible
Guest
 
Posts: n/a
Have you checked the overvotage protection relay fuse behind the battery?

Good luck,
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Manually adjusting fuel pressure in a 300E?? mike690003 Tech Help 14 11-22-2003 08:33 PM
Help needed to diagnose fuel injector problem. Hurshi Tech Help 3 10-23-2003 04:38 PM
'87 300D will not start, fuel delivery problem? Crowe Diesel Discussion 14 09-10-2003 09:09 PM
1973 fuel injection problem thombenz Vintage Mercedes 2 07-31-2003 10:41 AM
300E Stalling Problem during low fuel T. Aitkin Tech Help 8 05-03-2002 02:25 AM



All times are GMT -4. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page