Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-29-2005, 06:18 PM
COOP
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
has me baffeled

HI
I recently purchased a 1 owner 85 500 sel. 105k
After replacing the modulater valve the car runs perfectly.
However it has a problem that has be baffeled. It uses no oil
however after a hard full stop or stoping after running down hill
it puts out a real cloud of oil smoke, enough to make the cars behind dissapear. The oil has just been changed and appears to be at the right level on the stick. Ever heard of anything like this


Last edited by exchoice; 10-29-2005 at 06:29 PM. Reason: spelling
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2005, 06:22 PM
t walgamuth's Avatar
dieselarchitect
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lafayette Indiana
Posts: 34,889
maybe

valve seals?

tom w
__________________
[SIGPIC] Diesel loving autocrossing grandpa Architect. 08 Dodge 3/4 ton with Cummins & six speed; I have had about 35 benzes. I have a 39 Studebaker Coupe Express pickup in which I have had installed a 617 turbo and a five speed manual.[SIGPIC]

..I also have a 427 Cobra replica with an aluminum chassis.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2005, 06:31 PM
Col.Klink
Guest
 
Posts: n/a
Sounds like your Modulator valve on the Trans is defective (New or Not), pull hose off of it and if there is ANY fluid in it ,then it is defective...
Reply With Quote
  #4  
Old 10-29-2005, 08:06 PM
t walgamuth's Avatar
dieselarchitect
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lafayette Indiana
Posts: 34,889
now that sounds

like a good idea.

tom w
__________________
[SIGPIC] Diesel loving autocrossing grandpa Architect. 08 Dodge 3/4 ton with Cummins & six speed; I have had about 35 benzes. I have a 39 Studebaker Coupe Express pickup in which I have had installed a 617 turbo and a five speed manual.[SIGPIC]

..I also have a 427 Cobra replica with an aluminum chassis.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2005, 05:27 PM
COOP
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 2
problem solved

This problem turned out to be a bad vacuum valve on the front of the engine
sucking oil out of the left valve cover. Car idles much better and is way more responive. God what a releif.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page