Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-24-2005, 06:33 PM
banshee350's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: SW wash
Posts: 143
Question ABS light on checked every thing I could

I used the wiring diagrams and checked to make sure module was getting voltage from all sources,all sensors okay,pump unit has power and pump will run if you ground signal wire that comes from controler that is supose to turn on relay.Is there a way to have the module checked to make sure it is bad it sure seems like it is.

__________________

89 Ford F3504x4CC 7.3 IDI turboed Intercooler and running on wvo now powered by a 1997 Cumins
87 300SDL on bio and wvo killed by chevy truck 5-24-06
1999 E300TD black with gray int.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2005, 09:18 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Bay Area via Phoenix, Chicago and Minnesota.
Posts: 377
FRONT WHEEL SENSORS.

The leads break down and fail over time from a myriad of use and abuse issues, but sooner or later they fail and wink, ABS light. I've even had them kinked or pinched too sharply after maintenance and the light's on, then straightened them out and massaged them a bit again everything was fine. That was when the wires were still young. Age eventually kills them.
__________________
Mark
========
THE WHITE FLEET
2016 GLE300d 4-MATIC 38K BROWN!
2012 S350 Bluetec==94k WHITE

2007 ML320 CDI==166K WHITE (FOR SALE)

Under new management:
2005 E320 CDI--140K--WHITE
1995 E300-Diesel-133.5K--THE CAR IS BLUE
1986 300SL--97.5K (European) AND WHITE. Back in Europe!
1991 190E 2.3-73K California Perfect.--WHITE
1995 E320-Wagon-159K--WHITE (recently scrapped)
1987 300D Turbo-213K--WHITE
1987 190D 2.5 Turbo-288K--WHITE

Last edited by markg612; 12-25-2005 at 03:57 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-24-2005, 11:23 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 85
Merry Christmas to all!
banshee350 is the ABS light remaining on from ignition to starting or going off when started and then coming back on once the vehicle has attained ~10mph?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-24-2005, 11:58 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7
My ABS light was on until I replaced the the fuse. I would check that first before you do anything. I don't know where yours would be, but mine was right behind the battery (I have a 190E 2.3L).

Andrew
Reply With Quote
  #6  
Old 12-25-2005, 03:50 PM
banshee350's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: SW wash
Posts: 143
Smile

I checked all the sensors at the controler there is a ohm reading all sources of power are there the one from the ovp the alt proveing the constant power on ect. the light stays on all the time, the controler must send a ground to the pump relay to pull it in that turns the light signal off from the pump the diagram does not show any internals of the controler but it also is sending a signal for the light to be on.

__________________

89 Ford F3504x4CC 7.3 IDI turboed Intercooler and running on wvo now powered by a 1997 Cumins
87 300SDL on bio and wvo killed by chevy truck 5-24-06
1999 E300TD black with gray int.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page