Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-01-2006, 09:02 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Columbia, MD
Posts: 82
Engine misses: 92 300TE 4-Matic

The engine on my 92 300TE 4-Matic starts missing at low rpm after it warms up. It doesn't seem to miss at higher rpm. I have replaced the plugs. The distributor cap, rotor and wires have less than 5000 miles on them. Anybody with any ideas or had this problem?

Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2006, 09:20 PM
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern California, U.S.A.
Posts: 8,538
Did you use the proper Bosch or Beru copper core non-resistor plugs?

Did you replace the spark plug wire resistor boots?
__________________
Paul S.

2001 E430, Bourdeaux Red, Oyster interior.
79,200 miles.

1973 280SE 4.5, 170,000 miles. 568 Signal Red, Black MB Tex. "The Red Baron".
Reply With Quote
  #3  
Old 02-02-2006, 12:30 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 51
erratic low RPM's

Had a similar problem with my car however, change your OVP relay to start, if the condition doesnt improve, then change your ignition coil. If its not a fuel delivery issue, you might have a weak CPS sensor. If your spark isnt white blue, and seems orangy red, its the coil.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-02-2006, 02:11 PM
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern California, U.S.A.
Posts: 8,538
The OVP (over voltage protection relay) is a good part to change anyway if you have the original part.

The original part is known bad part, and the new ones have a different part number.

If you try a search, it has been discussed ad infinitum in the archives.
__________________
Paul S.

2001 E430, Bourdeaux Red, Oyster interior.
79,200 miles.

1973 280SE 4.5, 170,000 miles. 568 Signal Red, Black MB Tex. "The Red Baron".
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2006, 10:13 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Columbia, MD
Posts: 82
Thanks. I will try the OVP relay and the coil (I have good spares from my 300CE from chasing a problem with it).

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page