Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2001, 12:43 PM
Posts: n/a
My 94 C280 has a harder time starting when the car is warmed up rather than
cold. In the morning it starts up fine. If the car is recently driven and
the engine is slightly warm, it would take a harder time to start the car, i
would have to step on the accelerator to start it up. I have replaced the
spark plugs, and thought maybe i should also replace the cap and
rotor......but discover they dont use one (or atleast the catalog dont list
any cap and rotor parts for this model year). Any help? Anyone have any idea
of what the problem might be? anyone had a similar problem?
Reply With Quote
Old 03-30-2001, 09:08 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I have seen coolant sensors fail and I have seen fuel injectors fail and leak into the cylinders.
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 03-30-2001, 10:16 PM
Posts: n/a
If the injectors are leaking will it be smelling fuel?, becuase i try looking looking/smelling to see if there are any leaks, but everything seems to be ok. As for the coolant this the one that goes to the computer?

Thanks for the response.
Reply With Quote
Old 03-31-2001, 04:29 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
I have a 1995 C280. My car did the same thing. Started fine when cold, but wouldn't usually start when warm. Always take a couple turns of the ignition before it finally started. Is your engine still turning when you do this?
Then your problem is the Overvolt Protection Relay. I am 95% sure that will cure your problem. This is a VERY VERY common problem. The new ones have been upgraded to fix this problem. You can get them right here on partsshop or fastlane. Good luck and be sure to let us know how it goes!
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
87 190E 2.6 hard starting problems. Ralph Todd Tech Help 11 11-07-2008 09:25 PM
hard starting after injector change???? h_shek Tech Help 3 04-20-2005 02:54 PM
Hard starting for 85 190E classic69 Tech Help 4 10-21-2003 08:19 AM
Hard starting cold/hot/poor gas mileage Max J. Sandler Tech Help 4 07-21-2002 05:03 PM
300E hard starting at warm ambiant temperature dacia Tech Help 2 05-24-2000 06:46 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page