Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-06-2001, 09:59 PM
thecardinal
Guest
 
Posts: n/a
I'm having a problem with my 240d after a 600 mile trip. It will only shift out of first gear after it is driven for a mile or two. All gears except 3rd shift normally afterwards with 3rd slipping . Does this sound like a vacuum problem? Maybe the module on the VC or on the trans itself? Any help would be greatly appreciated...Peter
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2001, 11:05 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Accokeek, MD
Posts: 683
Sounds like you are about 3 quarts low on transmission fluid. To check the fluid level properly the engine should be running with the transmission in neutral. Checking it without the engine running will give you a false reading.
__________________
Earl



1993 190E 2.3
2000 Toyota 4x4 Tundra
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2001, 11:21 PM
thecardinal
Guest
 
Posts: n/a
Obviously that is the first thing I checked. Thr fluid level is fine unless there is a way to get a false reading with the motor running and warmed up. I do have an aftermarket radiator in the car. Any chance the sump in the bottom is a different than stock size?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2001, 12:38 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Accokeek, MD
Posts: 683
You are wiser than my son. He ran his car 4.5 quarts low on fluid and claimed he checked the fluid level... Cold with the engine off!

I have not driven an automatic in years but I once had a car about 30 years ago that had a similar problem. It had a cloged filter in the transmission. One of the fellow here could advise you about that possibility.

Smiles.
__________________
Earl



1993 190E 2.3
2000 Toyota 4x4 Tundra
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hallelujah! Shift problems fixed! willrev Diesel Discussion 10 12-22-2004 07:39 PM
240D Start Up Problems iswdesign Tech Help 0 10-30-2003 03:52 PM
240D Smoke & Drive Problems - 2nd try Tim the Taxman Diesel Discussion 3 06-02-2002 01:27 PM
Problems in my 1983 240D LoveLEE143 Tech Help 1 08-11-2000 04:59 PM



All times are GMT -4. The time now is 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page