Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-17-2006, 11:14 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Frankfort, Il.
Posts: 264
Head Rest

The electric passenger head rest on my 89 300TE is not working, any idea of where to start???
Thanks

__________________
'05 Ford Escape 100,000 miles
'87 560SL 92000 miles
'89 300TE 199,000 miles
'02 Audi TT 100,000 miles
'00 Ford Excursion V-10 121000 miles
'92 Mercury Capri 100000 miles
'02 BMW 325XI 60000 miles
'92 230CE 160000
'87 BMW 535SI 160,000 miles
'93 Rinker Captiva 209
5 Kids
2 Dogs
1 Wife
Reply With Quote
  #2  
Old 08-18-2006, 01:50 AM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: Eastern TN
Posts: 20,841
Assuming front passenger seat -

If you hear a buzzing in the seat when you press the headrest switch then remove the back panel of the seat and check that the headrest post is engaged in the plastic riser. Most likely the plastic riser is cracked. It's a $15-20 item at the dealer.

Another possibility is a damaged or broken cable between the motor and the riser. I think the springiness of the cable keeps it place so it's just a matter of pulling off the old one and fitting a new one.

To remove the back panel, remove the 2 Philips head screws that go up into the back panel along the bottom edge. Pull down the back panel a couple of inches then remove it. It should be obvious how the headrest mechanism works.

If there is no buzzing when you move the switch, spray contact cleaner into the switch to see if that gets things going.

Sixto
... stay tuned
Reply With Quote
  #3  
Old 08-18-2006, 08:10 AM
pcmaher's Avatar
Big Black V12
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 430
Different car, but the idea is the same...

http://v12uberalles.com/power_head_rest.htm

__________________
1995 S600, 1 of 618 (sold)

"Speed is just a question of money...how fast you wanna go?"

LONG LIVE THE W140!
Visit my Web Page at www.v12uberalles.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page