Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-16-2001, 12:08 AM
Ivan C
Guest
 
Posts: n/a
I just replaced the original (12V 12W) low beam light bulbs with the (12V 8W) in my 86' 300SE. However, when I turned the low beam or high beam light on, the "lamp out" light of the panel lighted up. Would the fuse be broken by the lower watt bulbs? Or if not, how can I make the "lamp out" signal off?
Please help, thanks!!

Reply With Quote
  #2  
Old 04-16-2001, 12:19 AM
MBelitetech
Guest
 
Posts: n/a
To solve your problem with the light out indicator being on you need to replace the new bulb with a stock bulb or equivilent to the 12W 12V bulb you pulled out. The light malfunction system looks at a total wattage of the system and if it there are any deviations it throws the light on. So just replace the new bulb with a new 12W 12V bulb and you should be good to go.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-16-2001, 06:10 AM
ymsin's Avatar
Driver, Mercedes-Benz
 
Join Date: Feb 2001
Location: Malaysia
Posts: 1,645
Quote:
Originally posted by MBelitetech
The light malfunction system looks at a total wattage of the system and if it there are any deviations it throws the light on. So just replace the new bulb with a new 12W 12V bulb and you should be good to go. [/B]
I found this out the hard way.

Replacing with original bulb did the trick.

(But only momentarily as somewhere an earth wire needed grounding.)
__________________
... Kerry

126 tailed by a 203, 129 leading the pack.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1994 sl w/signal light problem pep SL Forum 9 01-27-2005 09:30 AM
Mysterious dash light problem lietuviai Diesel Discussion 4 12-05-2004 02:20 PM
'91 300E 3.0 check engine light, code 17, after 02 sensor replacement kristian85 Tech Help 1 07-16-2004 12:40 PM
Problem with rear dome light switch 420SEL William Tech Help 2 11-10-2003 04:46 AM
'87 300TD break light on, but what's the problem msyoder Tech Help 6 07-24-2000 10:08 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page