Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-09-2006, 03:38 AM
Campbell in NZ
 
Join Date: Oct 2006
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 1
E240 Won't start, does & then dies

Hello there to you all,

I am a total newbie here and had a look over your site & looks like the place where I can get some good input.

I would really appreciate any guidance, input etcetera on my concerns with my E240 1999.

I have had the car for about three months 7 bought it used with around 80 000 kms. Today I went to see someone and parked outside their office, was out the car for around 30 minutes, got back in and it wouldn’t start. I also noticed that the starter motor continues to turn after I let go the key in “start” position, as if the keyswitch was not returning.

I sat for around 15 minutes and then tried again and off she went, drove about 200 meters and the engine died on me and again wouldn’t start? The AA came out and must admit was not impressed, anyway. After around 15 minutes again she started, this time it did not die again and I drove home the 30 odd kilometers with no problem.

As you will appreciate I am now very aware of the thing dying on me in traffic and we have our wee lad in the car a lot of the times so I would like to try to get to the bottom of this.

My first question is: Will this problem be “logged” in the car’s computer and be able to be interpreted once connected to the scanner or whatever the diagnostics are called?

My second question is: Has anyone experienced anything like this before and if so what was the problem?

Thank you for reading my post and a big thanks to you that offer input.

Cheers

Campbell in New Zealand.

__________________
Recently bought my first Merc, previously a BMW fan. Bought the S wagon due to the 7 seater option.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2006, 05:29 PM
blackmercedes's Avatar
Just a guy
 
Join Date: Dec 2000
Location: St. Albert, Alberta, Canada
Posts: 3,492
Does your car have the SmartKey system? If so, try using a different key and see if that makes a difference. The failure of the key/EIS is usually a no-start, like you have, but the sengine dies immediately after starting, different from your symptom, but I'd give that a shot anyway.

Now, when you say "wouldn't start" what exactly do you mean? It's cranking and the engine is spinning, but it's not firing? Or is nothing at all happening? Be precise with your explanation and that will help quite a bit.
__________________
John Shellenberg
1998 C230 "Black Betty" 240K

http://img31.exs.cx/img31/4050/tophat6.gif
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2012, 06:09 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 12
Yes I have a 1999 E240,(see johngel1 post) just purchased a new smart Key, and it sometimes starts the ingine then stops, so took it to the local dealer and supplier of said key, they took the car for a day , and then supplied me with a new Smart Key, but it has done it again (only once so far),the old smart key seems OK, but I feel that there is still a problem,

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page