Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-12-2006, 02:44 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 57
126 clunk, clunk, clunk....coils?

I know this is a widely discussed topic but I have a couple of questions. My 87 560sel rides very hard going over bumps. I have replaced the accumulators with very little change in overall ride quality. The pump is indeed working and I was under the vehicle on the weekend and was able to move the vehicle up and down using the hydraulic control arm. I actually took out the linkage bar and manually moved the control arm up and down. However when I replace the linkage it seems like it is too long as I can't raise the control arm high enough to get the car up to the desired level. I did drive the car with the linkage out and desired ride height and it was still rough. My mechanic said I might need new coils but I can't wrap my head around how this would help. Thoughts???????

The Dude.

Taylor Made R7 425 8.5degree(the only other thing I drive)

Reply With Quote
  #2  
Old 10-12-2006, 03:22 PM
Surf-n-Turf's Avatar
Liquasauras Usera Maximus
 
Join Date: Sep 2006
Location: State of Inebriation
Posts: 256
Is the noise front or back? Only when you hit bumps? I just changed the guide rod ball joint and suspension bracket bushings on my 420SEL. I had a knocking whenever I hit the smallest little bump. Now, smooth as cat fur.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-12-2006, 09:18 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Evansville, Indiana
Posts: 8,150
Check sway bar mounts as the bar across will bang terribly when they are bad.

Rough ride is flat accumulators or binding struts, and I cannot imagine the struts binding.

Can you bounce the car by using a foot on the rear bumper, or do the tires just squish out with no suspension movement? If the suspension is rigid, there is something wrong with the accumulators, the fluid moves into them and displaces a rubber diaphram against nitrogen pressure. They fail when the nitrogen leaks out, and there is no suspension movement because the diaphram is up against the top of the sphere.

A loose sway bar will cause the link to be out of position, likely.

Low fluid or a bad pump will cause the rear to sag badly. Dead springs will cause a mushy ride, not a harsh one!

Peter
__________________
1972 220D ?? miles
1988 300E 200,012
1987 300D Turbo killed 9/25/07, 275,000 miles
1985 Volvo 740 GLE Turobodiesel 218,000
1972 280 SE 4.5 165, 000 - It runs!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2006, 01:22 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 57
The harshness is in the rear. Applying force to the back end does make the car move up and down on its suspension as opposed to squishing the tires. I haven't checked the sway bar however. Even when I installed the new accumulators the ride did not soften. It's really a pain as I just had the front tie rods repaired and the front end of the car rides like butter. But around town, even the smallest crack in the road sounds like I'm going over a curb. As this car was the flagship in the 80's and more of a passenger car than a drivers car I would figure the rear suspension should be second to none.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page