Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2007, 03:51 PM
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: West Paducah, KY
Posts: 44
420SEL No Start - Sometimes

I bought a 89 420SEL at a salvage yard that looked like it had a future and drove it home. When it starts , it hits immeidately and runs fine. When it won't, it does not hit at all. I put in new plugs and monitor the fire with a timing light when cranking and it is triggering the light. I do not know alot about the fuel pump circuit. When it runs the fuel pumps hum. When it does not, they come on momentarily. Do they shut down when pressure is built? I jumped the relay 30 and 87 and the fuel pumps ran. Still no start, Smelled gas. When it starts, it starts for days. When it does not, it will then start on a random day. Flooding? Any ideas? Thanks, Al

Reply With Quote
  #2  
Old 01-14-2007, 06:58 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: North central Texas
Posts: 2,588
One of the two pumps may be bad. If you have a amp meter you can measure the current of each pump.
If not, use some series resistance (resistor, length of thin wire...) in each pump's brown lead and measure the voltage drop across it. Compare the two.
It WILL run with just one pump if the bad one is not inline.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2007, 04:54 PM
just-n-time's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Louisiana266 Maloy Rd winnfield71483
Posts: 804
Cool NO start problem

Sounds like you maybe having trouble with the position sensor found at the fly wheel upper left looking up from bottom hard to get out, perhaps some one can tell you if there is a test to check it I just changed mine not to long
ago.I have a 90 mod 420sel.look up some of my post on how I changed the unit,it fixed my no start problem and after much reserch and checking other electrical components it is doing very well. j-n-t
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2007, 06:00 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 141
No Start

During your next no start condition unplug the coil wire from the dist cap and insert a sparkplug into the wire,Have someone crank the car while you watch the plug for spark. (If no spark check crank sensor and EZL and coil)
Mike
Reply With Quote
  #5  
Old 01-16-2007, 10:28 AM
david s poole
 
Join Date: Mar 2005
Location: dallas
Posts: 1,822
just replace the sensor,if it's not bad today it WILL be bad tomorrow or next week.

__________________
David S Poole
European Performance
Dallas, TX
4696880422

"Fortune favors the prepared mind"
1987 Mercedes Benz 420SEL
1988 Mercedes Benz 300TE (With new evaporator)
2000 Mercedes Benz C280
http://www.w108.org/gallery/albums/A...1159.thumb.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page