Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-01-2007, 01:07 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 196
w202 highbeam flash switch not working, highbeams do work

hi,

I can't search a W202 specific answer: My highbeams work when I push the stalk forward but does not when I pull the stalk..... is it surely a defective stalk or is there some weird benz relay things that I should look into before taking my steering wheel apart and replacing it?

thanks.

Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2007, 04:21 PM
whunter's Avatar
Moderator
 
Join Date: Dec 2003
Location: Metro Detroit, Michigan
Posts: 17,357
Please add Year, make, model to your profile

Searched all of your posts to find this C220 W202

Chassis 202.022
Engine M111.961 I4-dohc
Model C220
Years 94-97

My best guess is a bad switch.


PART NUMBER SEARCH RESULTS WITH PRICES
Vehicle 1995 Mercedes Benz C 220
Part: Combination Switch
Note: Turn Signal
P3010-76864 Combination Switch Vemo IN STOCK





Have a great day.
__________________
ASE Master Mechanic
asemastermechanic@juno.com

Prototype R&D/testing:
Thermal & Aerodynamic System Engineering (TASE) Senior vehicle instrumentation technician.
Noise Vibration and Harshness (NVH).
Dynamometer.
Heat exchanger durability.
HV-A/C Climate Control.
Vehicle build.
Fleet Durability
Technical Quality Auditor.
Automotive Technical Writer

1980 240D
1983 300D
1984 190D
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2007, 08:26 PM
I told you so!
 
Join Date: Jun 2002
Location: Motor City, MI
Posts: 2,833
I too lost high beams for a while. This is a known problem to many. I got mine to work again by vigorously exercising the stalk.
__________________
95 E320 Cabriolet, 153K

Last edited by Kestas; 02-02-2007 at 08:46 AM. Reason: spelling
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2007, 09:33 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 196
I'll try the vigorously excercising first, and try the part later. thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2007, 08:45 AM
I told you so!
 
Join Date: Jun 2002
Location: Motor City, MI
Posts: 2,833
I exercised it by standing outside the car and vigorously slapped the stalk back and forth. I figured there was little loss if I broke it. The fix is still good a year later.
__________________
95 E320 Cabriolet, 153K
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2007, 09:23 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: NC
Posts: 1,140
Wouldn't that be considered spousal abuse?

Sorry, too much coffee. Like whunter, my first guess was a relay or switch.
__________________
former: 83 300D, 97 C230, 93 400E

current: 08 C300 Luxury , 92 500SL
Reply With Quote
  #7  
Old 02-02-2007, 02:12 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 196
actually related to this problem my cruise control stalk is also responsive only when it wants to.....

Do the 2 stalk share common connection somewhere??

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page