Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2007, 03:44 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: knoxville, tn
Posts: 42
85' 190e 2.3 won't start?

Car has been setting for 2 months. The stater does'nt seem to engage? How difficult is it to replace the starter? Car has 286k on it, but looks maintained.

Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2007, 04:21 PM
zcc's Avatar
zcc zcc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Kuwait
Posts: 610
Arrow

I would say it's a battery problem. Try to charge the battery first.
__________________
Master Computer Engineer, A+, Network+, MCP/MCSA/MCSE 4/2k/2k3 - Messaging, MCTS, MCITP, MCT, Brainbench, ICDL and starting Ph.D

380SE 1984 <------- Totaled by flipping accident
300SE 1988 <------- Sold
Volvo S70 2000 <---- 4 family
Opel Omega 2002 <-- 4 family
560SEC 1989 <------ Sold
560SEL 1990 <------ Sold
560SEL 1991 <------ 4 my mother
560SEL 1989 <------ Sold
600SEL 1992 <------ Current


http://search.ebay.com/_W0QQsassZkhazenzcc
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2007, 07:11 PM
slk230red's Avatar
WECO Installer
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tampa, FL
Posts: 819
Quote:
Originally Posted by miketaco View Post
Car has been setting for 2 months. The stater does'nt seem to engage? How difficult is it to replace the starter? Car has 286k on it, but looks maintained.
Make sure the battery is good...charged, etc. I just replaced the starter on my '93 2.3 two weeks ago. Yes, it's a PITA, but I did it myself and of course, once you've done it it's easy.
If yours is like mine, there is a connection at the firewall on the drivers side...it's a black connector that comes apart...the wire color is purple. If your battery is good and the connections at the starter are good, then I would check the connector on the side coming from the ignition (the other end goes to the solenoid) to make sure you have 12 volts when trying to start the car. Mine did but the solenoid wasn't engaging. I removed the starter and took it to Autozone to be tested and it failed. Put in a new starter and it now turns over much faster than it used to.
If you need intructions to remove the starter, let me know.

Good luck,

Dave

__________________

1993 190E 2.3
2001 SLK230
1971 LS5 (454) Corvette Convertible
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page