Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-19-2007, 04:56 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mountain View CA.
Posts: 74
No headlights, tailights, reverse lights. Any ideas?

My 1991 420 SEL is in the shop and just had a 560 SEL engine installed.
The engine seems to running great but when we went to test drive the car at night we noticed that there were no headlights, taillights or reverse lights. The hazards were working. I am not sure if the lights were working before the engine swap. the mechanic has been poking around but has not been able to find the problem. Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2007, 09:53 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Houston, TX
Posts: 450
headlights/taillights - check fuses (headlamps are probably circuit breaker protected) or headlamp switch.

Reverse lights - controlled from transmission selector, I think. By that I mean - put tranny in reverse, and one of the pins on the transmission harness goes "hot" to turn on the reverse lights.

Would have been nice if you knew whether this worked before the engine swap, although the diagnostic methods are probably the same regardless.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-20-2007, 07:46 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mountain View CA.
Posts: 74
One more thing

One more thing. The gauge and switch illumination in the interior function normally when the light switch is turned on. Brake lights don't work either. weird....
Reply With Quote
  #4  
Old 02-21-2007, 10:56 AM
david s poole
 
Join Date: Mar 2005
Location: dallas
Posts: 1,822
in the fuse box there is a long relay that is called the bulb monitor relay.all the power to the light bulbs[external]goes thru this relay it is your most probable culprit.this is the relay that illuminates the bulb out icon in the instrument panel.
__________________
David S Poole
European Performance
Dallas, TX
4696880422

"Fortune favors the prepared mind"
1987 Mercedes Benz 420SEL
1988 Mercedes Benz 300TE (With new evaporator)
2000 Mercedes Benz C280
http://www.w108.org/gallery/albums/A...1159.thumb.jpg
Reply With Quote
  #5  
Old 02-21-2007, 08:16 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mountain View CA.
Posts: 74
Thank you David. I have relayed (no pun intended) the information to my mechanic. Also, I will let you know if the advice you gave regarding the no power issue in my other 420 helps. He has not gotten to that car yet.

Thanks again,

-David
Reply With Quote
  #6  
Old 02-23-2007, 03:29 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Mountain View CA.
Posts: 74
It was the relay!

Thanks David. It was the relay. I appreciate your help.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page