Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-29-2001, 02:54 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: So Cal
Posts: 51
While driving down the road at 40mph, the engine just died. When I try to start it, it sounds as if it's not getting enough fuel(it tries to start). Should I start with replacing the fuel filter?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-29-2001, 05:02 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2000
Location: LEMONT-CHICAGO
Posts: 412
Try and listen to see if the fuel pump is working. If it isn't, investigate the relay, check for power at the fuel pump. You can see if it will run with some starting fluid sprayed into the intake. If it will run for a couple of seconds it is probably a fuel proplem. If it still will not start the check the ignition system.
__________________
1990 190E 2.6
1996 Grand Voyager 3.3
1985 Mustang GT 5.0 5 SPD
1982 Suzuki GS 750T
Reply With Quote
  #3  
Old 05-29-2001, 10:42 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I would have to look at the over-voltage control unit or the ignition switch. I have had both fail.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #4  
Old 05-31-2001, 06:05 AM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: So Cal
Posts: 51
96 E300D

Thanks to all for replies,
It eventually started by periodically cranking it but I noticed "bubbles" in the fuel line coming from the filter. I replaced the filters and so far no problems(only 5 mi.) I'll let you know.
happymat
Reply With Quote
  #5  
Old 05-31-2001, 01:34 PM
Registered User
 
Join Date: May 1999
Location: New Location: VA Palo Alto HEALTH CARE SERVICES
Posts: 109

you may need to bleed the fuel system good , ..air in the fuel oil is not conducive for proper operation.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-31-2001, 01:58 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: So Cal
Posts: 51
Rudy,
As far as I know, this system is a "self-bleeding" system, if you know any thing different, let me know.
Thanks,
Matt
Reply With Quote
  #7  
Old 05-31-2001, 02:00 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Location: So Cal
Posts: 51
I forgot to add that there were no visible "bubbles" in the lines after I replaced the filters.
Matt
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1998 C280 Temperature running higher. Ionman Tech Help 12 04-05-2011 02:02 PM
190e running rich with eha on/off.Bad mpg.Help! azhari Tech Help 85 07-15-2007 08:37 PM
Running Hotter Than Normal chrisalex78 Diesel Discussion 19 11-04-2003 11:26 PM
99 ML320 running board lighting module 16ue ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 1 05-06-2003 11:13 PM
1989 300E Quit Running cleasmith Tech Help 4 01-13-2001 08:52 AM



All times are GMT -4. The time now is 08:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page