Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-03-2007, 04:38 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Libertyville, IL
Posts: 6
1998 CL600 Power loss

I have a '98 CL600 and it runs great for about 10 minutes until eng. temp reaches 80-90deg, then it feels as if I loose a bank of cylinders. Big drop in power, but it drives ok with low power. It is difficult to start until the engine cools again. When it is cool, it starts right up and runs great for 10 minutes or so...

I recently replace all plugs, wires and ignition coils. Due to bad coils and misfires. Any ideas as to what this could be?

Thanks,
john

Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2007, 04:43 PM
Carson357's Avatar
www.stonebrew.com
 
Join Date: Aug 2006
Location: San Diego, California
Posts: 1,116
sounds like a plugged catalytic converter,


Quote:
Originally Posted by fjo009 View Post
I have a '98 CL600 and it runs great for about 10 minutes until eng. temp reaches 80-90deg, then it feels as if I loose a bank of cylinders. Big drop in power, but it drives ok with low power. It is difficult to start until the engine cools again. When it is cool, it starts right up and runs great for 10 minutes or so...

I recently replace all plugs, wires and ignition coils. Due to bad coils and misfires. Any ideas as to what this could be?

Thanks,
john
__________________
1967 250 S
1967 280SE
1968 250S
1971 280 SE
1973 220
1974 280 S
1975 450 SEL
1976 220 D
1979 300SD
1983 300 SD
1985 230 TE euro
1986 280SL
1986 500 SEL euro
1986 190E 2.3
1990 300 SE
2003 C230 K
2004 C230 K
1987 560SEL
1987 300SDL now in canada
2005 C230
1998 C43 AMG Sold to DON
1993 190E 2.6
300TD Former daily driver Totaled
current:
R320 CDI
Ram 2500 Cummins
Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2007, 08:22 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: visalia ca
Posts: 368
i would not run that car anymore until you
find what the problem is.
no check eng light?

george
Reply With Quote
  #4  
Old 06-03-2007, 10:55 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2006
Location: Libertyville, IL
Posts: 6
Mechanic warn it may be cat's. It will go in the shop in the morning.

Thanks.

John

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page