Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-25-2007, 02:33 AM
New To The Party
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Strange Noise Started Tonight

I have a 1992 300E with the 2.6 motor. It's been running great since I got it, but then tonight as I got home it started acting up. As I'm driving through my apartment complex I hear a noise like a firecracker going off in the distance. Once I turned down my music and rolled down my windows I hear a sound like belts squealing. That went away after about 10 seconds and then it turned to a noise like putting cards in the spokes of a bicycle as I continued down the street. I parked it, turned it off, and restarted it, and the noise continued. It's not super loud, but gets a bit louder as the RPM's increase.

Any ideas? Thanks for the help.

Reply With Quote
  #2  
Old 09-25-2007, 04:32 AM
t walgamuth's Avatar
dieselarchitect
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lafayette Indiana
Posts: 34,785
I would check the idler pulley on the serpentine belt. (it has one, right?)


Tom W
__________________
[SIGPIC] Diesel loving autocrossing grandpa Architect. 08 Dodge 3/4 ton with Cummins & six speed; I have had about 35 benzes. I have a 39 Studebaker Coupe Express pickup in which I have had installed a 617 turbo and a five speed manual.[SIGPIC]

..I also have a 427 Cobra replica with an aluminum chassis.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-25-2007, 11:01 AM
cmcdonnell's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2006
Location: Towson, MD
Posts: 184
A few weeks ago my distributor cover, the black plastic square shaped piece at the front of the engine, broke loose and was hitting the engine fan. I would check for anything hitting the fan, and also the auxilliary fan(s) up in front of the radiator.
__________________
1992 400E current
1988 300E sold
1973 280C totalled
1973 280SEL never got it running
1971 250C my first love but rusted out
Reply With Quote
  #4  
Old 09-25-2007, 11:06 AM
glenmore's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 963
Sounds like something is wrong with your belt system. Either the tensioner or some pulley has failed and the fan belt is about to be shredded.

glenmore
1991 300CE
2000 C280
1990 LS400
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2007, 11:16 AM
david s poole
 
Join Date: Mar 2005
Location: dallas
Posts: 1,822
sounds like your serpentine belt shredded.
__________________
David S Poole
European Performance
Dallas, TX
4696880422

"Fortune favors the prepared mind"
1987 Mercedes Benz 420SEL
1988 Mercedes Benz 300TE (With new evaporator)
2000 Mercedes Benz C280
http://www.w108.org/gallery/albums/A...1159.thumb.jpg
Reply With Quote
  #6  
Old 09-25-2007, 07:30 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 10
Agree with the others, and if you have a hydraulic damper strut attached to your belt tensioner I'd check the connecting bolts are OK.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page