Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-01-2007, 04:18 PM
Brooklyn,NY
 
Join Date: Apr 2005
Location: Brooklyn,NY
Posts: 252
w140 maf replaced seems ok but...

Hi guys,

Few things. First is that my car 92 500sel 173kml used to stall once in a while. Either it would just idle or when in drive it would just choke and stall. So I searched on this forum and narrowed it down to MAF. I bought used maf that was known to be good and problem went away Car doesn't stall anymore. I also have fixed main harness. New plugs, wires, rotors. Everything seems to be fine but when car reaches 80degrees i feel loss of power. As more it heats the more power I loose. When it is around 100 to 110 degrees and AC on even when you floor it it would barely move forward. It feels like its about to stall. Then rpm would slowly rise and car would move. When rpms would reach 2500 it moves OK. If i accelerate very slowly it would move and would not hesitate but just pressing the gas pedal more it would make no difference it will just add deep sound from the intake and will not move faster. As MB Doc suggested to check ignition components I changed them all. It is weird because it very dependent on temp. When the car is cold and just at 80degrees it runs great, power is there and no hesitation at all. But as it warms it hesitates I have catalytic and exhaust replaced with 75kml one, maf, wiring harness, plugs, wires, rotors, cleaned ETA and checked if it moves when you give gas, coolant sensor is new. The only thing left to change is ignition coil, 2 of them. Also I have compression checked and all cylinders have good compression readings right in the middle of normal as per alldata. Mechanic pulled codes out. There are codes 224 idle switch s29/3, and 096 start, lock out, back up. I have been messing with throttle linkage under the hood when car was running and car went to limp mode few times. I assume that was the reason for code 224. And back up,start code was not important as my mech says if car starts fine. Is it true? Any ideas what can cause my car to run poor and hesitate when hot? Can it be fuel filter?

__________________
1999 ML430 Silver 135k ml
Smoked LED taillights, Alpine in-dash DVD player, 12" sub, Pioneer components, 2 amps, 4200k HIDs, ML55 headlights, 20" rims, mirror LED blinkers

SOLD. 1996 E320 145k ml. Burgundy

SOLD but miss it everyday 1992 500sel Black
Chime buzzer mod,Alpine CD/MP3 player with stock amp,Euro headlights,S600 grill,20" rims, BEST CAR EVER!

SOLD. 1990 300E White
187k ml,smoked tails,Euro headlights,17rims,Intake,12" sub in first aid kit,alarm/autostart,buzzer mod

Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2007, 04:52 PM
Larry Delor's Avatar
What, Me Worry?
 
Join Date: Jun 1999
Location: Sarasota, Fl.
Posts: 3,112
intake air temperature sensor(s)? An ohm meter should be able to tell you if they are good or not (not 100% sure of anything I am posting....taking a stab in the twilight, if you will)
__________________
It is a truism that almost any sect, cult, or religion will legislate its creed into law if it acquires the political power to do so. Robert A. Heinlein


09 Jetta TDI
Reply With Quote
  #3  
Old 10-02-2007, 09:54 AM
Brooklyn,NY
 
Join Date: Apr 2005
Location: Brooklyn,NY
Posts: 252
Thanks Larry,
I would like to get as many ideas as possible. Intake temp sensor is a good one. I looked at it yesterday and it seems very dirty. I'll check it tomorrow with ohmmeter. It seems to be something simple that brings my car performance down. Keep them coming
Thanks
__________________
1999 ML430 Silver 135k ml
Smoked LED taillights, Alpine in-dash DVD player, 12" sub, Pioneer components, 2 amps, 4200k HIDs, ML55 headlights, 20" rims, mirror LED blinkers

SOLD. 1996 E320 145k ml. Burgundy

SOLD but miss it everyday 1992 500sel Black
Chime buzzer mod,Alpine CD/MP3 player with stock amp,Euro headlights,S600 grill,20" rims, BEST CAR EVER!

SOLD. 1990 300E White
187k ml,smoked tails,Euro headlights,17rims,Intake,12" sub in first aid kit,alarm/autostart,buzzer mod

Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2007, 04:35 PM
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 73
I think I'd consider changing the ignition coils.

Brett

__________________
1997 S600 sedan
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page