Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-01-2007, 06:16 PM
pimprig's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Diego California
Posts: 52
Angry Weard problem

I did a search for this and I didnít see anyone with the same problem! Last week my check engine light was on with the following codes 0720, 0500, 1605, 0600. Well this week itís gone! However a new one has come up, When I try to unlock the car I have to get right up to it and I still have to press the unlock button a few times before it opens, the garage door opener, sunroof, sun visor light and another thing have stopped working. I know Iíve checked the fuse and itís good. Iíve also checked the battery voltage on the AC unit and it shows 11.5~8 with the car off and 13.2~3 with it on. Any ideas anyone? Thanks for all the input in advance.

__________________
98 E320 175,600m
99 ML320 175,500m
as of 12/2012
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2007, 06:46 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
On your E class at least, the battery in the key powers an infared transmitter to lock/unlock the doors. Try changing it.

Not sure about your other issues. Has the K40 relay ever been replaced?
__________________
Terry Allison
N. Calif. & Boca Chica, Panama

09' E320 Bluetec 77k (USA)
09' Hyundai Santa Fe Diesel 48k (S.A.)
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2007, 08:26 PM
pimprig's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Diego California
Posts: 52
Not sure what the K40 relay is but no it has not. As far as the key it has a good battery! I just don’t think its that because everything started all together.
__________________
98 E320 175,600m
99 ML320 175,500m
as of 12/2012
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2007, 10:04 PM
allnpt0's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bedford, Indiana
Posts: 2
As far as the codes you listed, I did a little research for you. Found this at IATN:

"It was suggested to me in a previous request for assistance
here that the wiring and connections at the antilock valve
was suspect since it lives under the washer tank. I have
yet to find a problem there, just really easy to break the
washer tank."

It turned out that the real problem was the ESP module was bad. But since you have more problems I would look for bad grounds and corroded plugs/connectors.

Pete
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2007, 11:02 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
Quote:
Originally Posted by pimprig View Post
Not sure what the K40 relay is but no it has not. As far as the key it has a good battery! I just donít think its that because everything started all together.
How do you know its good and not weak?

Powering the infrared for the doors is the ONLy function of that battery.

K40 provides power to numerous electrical systems. They usually begin to cause intermittent or permanent electrical faults after 5-8 years as the solder pathways on the circuit boards deteriorate.
__________________
Terry Allison
N. Calif. & Boca Chica, Panama

09' E320 Bluetec 77k (USA)
09' Hyundai Santa Fe Diesel 48k (S.A.)
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2007, 11:57 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: SoCal
Posts: 1,303
Quote:
Originally Posted by pimprig View Post
Iíve also checked the battery voltage on the AC unit and it shows 11.5~8 with the car off and 13.2~3 with it on.
I would expect a charging voltage ~14.2V, and at 11.9V, an idle battery is fully discharged. Probably a weak alternator or belt slippage.

Steve
__________________
'91 MB 190E 2.3
'08 RAV4 Ltd 3.5
'83 Lazy Daze m'home 5.7
Reply With Quote
  #7  
Old 10-03-2007, 04:21 PM
pimprig's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: San Diego California
Posts: 52
Well I just replaced the car and key fob battery. However the sunroof, Dimming function on rear view mirror, interior front light, mirror lights garage door opener still don’t work oh and I still have to go right up to the door to lock and unlock the car. I’ve checked for corrosion under the water tank and it looks good. Is there any way of checking the K40 relay?

Thanks!

__________________
98 E320 175,600m
99 ML320 175,500m
as of 12/2012
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page