Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-12-2007, 03:15 AM
lsmalley's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: California
Posts: 1,787
Loud Squeaking Noise When Car Starts..like Something Is Rubbing

when i start my car up, there is a loud screeching noise like something rubber is being rubbed really hard. what is it and how can i rememdy this?

mr. if it isnt one thing its another!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2007, 04:38 AM
cdplayer's Avatar
Just my Jeep and my S500
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sacramento, Calif.
Posts: 581
cdplayer

First guess since you said "screetching". Can you safely rev the engine from the front of the car(hood up of coarse). This way you can hone in on the area of screetch. My guess would be loose fan belt. Or power steering belt. If not, while revving, see if the engine tilts alot to one side. That would be a broken or worn motor mount causing the fan itself to rub on the fand shroud.
__________________


Selling used Mercedes parts on Ebay...always changing...
cdplayer51 take a look!
____________
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2007, 05:07 AM
lsmalley's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: California
Posts: 1,787
thanks!!! it was a loose belt.....i just tightened the tensioner is all. but i have another question: how can i tell if my alternator is good and the car is not just running off of the battery? i had an issue earlier where my car died after i just bought a new battery a few days ago....come to find out it was my alternator. someone told me alternators rarely go bad and i should check the brushes on the back of the alternator......sure enough they were worn and one even fell out of place. so i had already bought a new alternator and just switched the brushes......i took the battery to be charged and now the car runs fine, but i wanna make sure its not runnung on the battery.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page