Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-14-2001, 01:00 AM
Registered User
 
Join Date: May 1999
Posts: 33
What possible causes for the condition in the topic?

When car starts up, everything is fine, often can even drive for a few blocks, including straight and turns. However, at some point (sometimes within a minute of starting, sometimes after a few km), the lights come on, and much decreased power steering.

Checked a fuse, ASR, 7.5A. that was fine.

Any ideas?

thank-you in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-16-2001, 10:18 PM
Registered User
 
Join Date: May 1999
Posts: 33
additional info

after a bit of driving around, here's some other symptoms.

full left lock while stopped creates a "blip" on the speedomenter of up to 80Km/H. Not always, but this is often followed by the ASR & ABS light coming on.

The powersteering is in fact still active, but at a reduced assist.

Any information is of course, greatly appreciated.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-17-2001, 10:34 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
You need to go to MB shop with MB scan equiptment & have the traction system checked for codes. Something as simple as a charging system problem can cause this.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #4  
Old 07-17-2001, 12:04 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
I believe I have seen this problem once before on Mercedesshop. Try doing a search and see what you come up with... I think there should be something. I remember something similar to this. GOod luck.
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2001, 08:38 AM
slai1112
Guest
 
Posts: n/a
I had the same experience before, but the only different is every time it happen when I start my engine. anyway, I found out my alternator was bad, the votage tester show I got 16~18 elec. output. but after I changed alternator, everything is fine now.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 500SL ASR Problem jrodnar SL Forum 10 12-22-2008 12:18 PM
ASR light and no power!!!! sab Tech Help 6 10-07-2003 10:41 PM
1990 500SL has ASR light coming on intermittantly allanb888 SL Forum 1 06-17-2003 07:22 PM
ASR Light On? roas Tech Help 11 03-04-2001 09:55 PM
steering offset geometry bobbyv Wheels & Tires 0 08-19-1999 10:20 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page