Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2001, 03:01 PM
Registered User
Join Date: Jul 2001
Location: Austin, Texas
Posts: 2
Question Power not up to normal, Faulty acceleration

I own a 1981 380 SEL. This is my problem: The car was sitting for some time (supposedly in running condition before it sat idle)
The car wouldn't start, so I did some trouble shooting and found it had a faulty electric fuel pump.

I R & R the fuel pump and the car starts just fine. Now we have the problem. With the timing all the way advanced, the car will start and idle just fine. Once I press the accelerator down to increase fuel and air mixture, the cars just bogs down and dies.

I have replaced the fuel pump twice, checked the overvoltage protection relay, changed the fuel filter, spark plugs. Checked the idle control solenoid, frequency valve,and electronic control unit.

Please Help!
Reply With Quote
Old 07-31-2001, 11:35 PM
Senior Member
Join Date: Apr 2001
Location: Beech Island, S.C.
Posts: 468
no power

Did you check the mini filter in the fuel distributor. It should be at the input fuel line at the fuel distributor. Remove the fuel line and the remove the fitting that the fuel line connects to and there it a filter in there. If it is clogged just remove it.
Reply With Quote
Old 08-02-2001, 10:42 AM
Registered User
Join Date: Jul 2001
Location: Austin, Texas
Posts: 2
I pulled the fuel line to the distributor but found no such filter.
I pulled the fittings as well. At the present moment, I'm chasing another lead. Im checking to see if I have a plugged catalytic converter. I should have it off this afternoon. I'll let you know what happens.
Thanks for your suggestion.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300SL Power Drain hifeverz SL Forum 1 05-03-2004 10:51 PM
No Power poor acceleration flrydr Tech Help 0 04-07-2004 11:59 PM
low power on acceleration bugskitty Tech Help 25 12-13-2002 07:51 PM
W202 metallic chatter on acceleration Hocky Tech Help 5 11-20-2002 02:54 PM

All times are GMT -4. The time now is 01:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page