Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-26-2008, 02:27 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
Strange idle problem only in D not R

Hey Guys,

Well still having the trouble with the rough idle shaking the car when in Drive at a stoplight. I noticed something today though, when it reverse it is smooth as silk, only in the forward gears is it giving the shaking. Doesn't do it in N or P, just in Drive. Any ideas?

Thanks

Jason

Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2008, 02:42 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
shaky idle

check the transmission mount, you might find it cracked. replace it (cheap) and you'll probably find that was the problem. had same issue on my 98 e320.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-26-2008, 02:42 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
thanks speed, is that just right under the car or in a special place?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-26-2008, 02:52 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
shaky idle

the mount is located at the rear of the tranny and it's easy to change. the vibration may feels like it's from engine or thru out whole car but it's not. what car do you have ? i had changed my engine mounts (expensive) prior to changing the trans mount. i couldn't figure it out so i took it to a local mercedes specialist shop and the guy told me to change the trans mount(i'm a gm tech) and when i took it out it was broken in half, put new one in and smooth as silk again.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-26-2008, 03:00 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
I have the 1994 c220 mercedes. I am going to order one now, I bet 100 bucks that is what it is. I was thinking it might be the motor mounts, but today when I noticed reverse was smooth but drive was not I knew it was something like that
Reply With Quote
  #6  
Old 03-26-2008, 03:12 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 4
shaky idle

i would check it first. you don't want to guess at it and find it's not that. with a pry bar you can pry on trans and see if it's broken. if it is i would start there before checking/replacing eng. mts. 100 bucks sound alot. check other sources. check aftermarket also. alot of them are german made without paying for the mb name.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-26-2008, 03:33 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 56
Thanks again man,

I ordered the mount , it was only like 50 bucks with shipping so if it is not it it is no big loss.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page