Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-09-2001, 10:57 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: ohio
Posts: 15
a/c pressures

Just out of curiosity, I'm running 250lbs on the high side and 20lbs on the low side at 2500rpm on a 1988 300sel a/c system and I do not see any bubbles in the sight glass at all-even when the system starts up. Is that within specs? I misplaced my old a/c manual. Also, the system runs for 50-60 seconds then shuts down and will not cycle back on unless I shut the engine off. Any advise would be highly appreciated. Thanx Nick
Reply With Quote
  #2  
Old 08-09-2001, 11:27 AM
Mike Murrell's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 2,351
I'm at work and don't have the 126 CD-Rom with me, so I can't comment about low/high side pressure.

The system is designed to shut off the A/C compressor if the serpentine belt is too loose. Check out your serpentine belt tension.
__________________
Mike Murrell
1991 300-SEL - Model 126
M103 - SOHC
"Fräulein"
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2001, 04:49 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2000
Location: ohio
Posts: 15
I tried that after reading your reply - no difference. Perhaps some temp sensor is non-functional. I like to gather all the suggestions in case there's something I can do to remedy the situation, before having to take it in for repairs. All the fuses are ok, and the aux fan works.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2001, 06:00 PM
Mike Murrell's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 2,351
Try the SEARCH facility. Much has been said about this problem.
__________________
Mike Murrell
1991 300-SEL - Model 126
M103 - SOHC
"Fräulein"
Reply With Quote
  #5  
Old 08-09-2001, 10:22 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Those pressures sound OK. If the sight glass is clear and the system is cooling well, don't touch it!

If you are having system problems with compressor not operating properly, I would build a bypass relay to bypass the speed sensor on the rear of the compressor. It was only there as a precaution and now Mercede has done away with most of them.

You will need a 4 pin relay rated at 30 amps and an Electrical Manual. We sell them on CD if needed.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A/C pressures MALK Tech Help 6 09-09-2003 12:56 AM
Bad odor from A/C and Refrigerant leakage Holson Adi Tech Help 5 01-17-2003 03:00 PM
Need A/C pressures High and low for a 91 300E 3.0 DIYBenzer Tech Help 0 01-30-2002 10:15 PM
S500 a/c pressures questions fenix Tech Help 6 09-24-2001 02:36 AM
a/c charge pressures Keith&Lisa Tech Help 11 07-24-2000 11:53 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page