Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-16-2008, 01:16 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
92 sel 600... 3rd brake light??

I cant seem to find the answer to this question. I have a 92 sel 600 the third brake light is out. I'm assuming its the fuse?? Which fuse box is the third brake light located and anyone have an idea which fuse number it is?

Thanks in advance guys.

__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #2  
Old 05-16-2008, 01:22 AM
johnathan1's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Downey, SoCal
Posts: 1,185
Are you sure the light bulb isn't just bad?
__________________
Current cars:
2000 ML55 AMG, 163k miles
1998 E430 Sport, 326k miles
1995 S320, 202k Miles
Reply With Quote
  #3  
Old 05-16-2008, 01:49 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
To tell you the truth I'm not even sure I got a fix it ticket like a month ago, I figured it was the fuse? THe brake light is in the backseat behind the backseat actually up against the rear window. How would I check that bulb? And if its not that does anyone know the fuse number for it?
__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #4  
Old 05-16-2008, 02:03 AM
johnathan1's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Downey, SoCal
Posts: 1,185
I doubt there is a fuse JUST for that lamp. If a fuse were bad, I would think none of the rear lights would work.

I'm not sure how your lamp is set-up, but there is usually a cover you can pop off to get to the bulb. Then just take the bulb to autozone, and they will give you a replacement.
__________________
Current cars:
2000 ML55 AMG, 163k miles
1998 E430 Sport, 326k miles
1995 S320, 202k Miles
Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2008, 04:53 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
will check tomorrow. Thanks.
__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #6  
Old 05-16-2008, 05:02 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
Actually I just went out there now, and checked it, the bulb visually looks fine, the little connectors in there are fine there not broke in half or nothing. Could a bulb be blown out and look fine visually?
__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2008, 06:01 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: Southeastern PA
Posts: 3,035
will, I suggest you replace the bulb. It's likely the base has developed flat spots over time so it doesn't light ... commom problem that I've experienced with brake lamps/lights.
__________________
Fred Hoelzle
Reply With Quote
  #8  
Old 05-16-2008, 07:31 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: DFW / Collin County Texas
Posts: 1,882
Why not apply some voltage to that bulb and see if it lights up? Visual inspection doesn't always work.
__________________
08 W251 R350
97 W210 E320
91 W124 300E
86 W126 560SEL
85 W126 380SE Silver
85 W126 380SE Cranberry
79 W123 250
78 W123 280E
75 W114 280
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2008, 08:17 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Houston, TX
Posts: 450
Are you getting a lamp-out warning when you step on the brakes? You should be - it's the yellow indicator on the dash with the lightbulb symbol.

The bulb is a dealer-only item. It's halogen.

I ran circles trying to get the lamp warning light to go out on my car without success - the 3rd stop lamp was the culprit, as the PO had replaced the halogen bulb with a standard bulb. Fewer watts to drive the standard bulb = light out circuit thinks the bulb is out.

The wire for the lamp runs under the rear package shelf towards the passenger side of the car and from there into the trunk.

It's most likely the bulb.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-16-2008, 08:35 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
nope, no lamp out warning at all. I thought it would of been the fuse, just havent been able to figure out what number it is yet.
__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #11  
Old 05-20-2008, 09:10 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
any idea? i still cant find the exact number or where the fuse would be?
__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #12  
Old 05-27-2008, 12:43 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
checked all the fuses ( good) checked the bulb itself, looked good? what else can it be?
__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
  #13  
Old 05-27-2008, 01:50 AM
johnathan1's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Downey, SoCal
Posts: 1,185
Just because the bulb looked okay, doesn't mean it really is...

Try replacing it with a new one...it couldn't cost very much.

__________________
Current cars:
2000 ML55 AMG, 163k miles
1998 E430 Sport, 326k miles
1995 S320, 202k Miles
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page