Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-05-2008, 09:03 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 66
not starting, now

1985 380 SE
was running crappy last time it drove at all, acted like it was gas starved... Limped it home...

Changed fuel filter, it was indeed plugged, couldn't blow thru it...

started, eventually... idled up and down... then wouldn't start...

Let it sit a few days, turned the key and started right up and idled fine.. turned key off and tried to restart, nothing...Cranked like normal...

Cracked fuel line @ fuel distributor while pump was running... gotta facefull.. yup there is fuel...checked distributor, a little corrosion of rotor, but not enough to cause a no start... lighly sanded rotor.. no help...

pulled plug, not wet with fuel..pulled line from fuel distributor to injector..no fuel coming thru...check for spark, no spark @ plug

Pulled wire from coil to distributor.. no spark...

Has voltage to coil primary...

Where the heck do I go from here?...

Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2008, 12:57 AM
Ashman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,749
not sure if your car has one, but possibly the ignition control module or ezl if you have one...

my car did same thing but mine is a 92 and has an ezl for sure, eded up going bad, and hence no spark...

if you have one would probably be mounted on drivers fender...

not sure if 85 used them but is possible
__________________
'92 300CE - Sold
2004 C240 - 744 - C7 Wheels - Android Radio
2002 C320 - 816 - Sport Wagon
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2008, 03:28 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Did you replace the ignition coil? I had this issue with my 86 190E and it fired right up after that. It was the original ignition coil. If you have voltage on the primary of the coil and no output then the coil has an open in it

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page