Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-18-2008, 07:09 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 16
c230 in Limp Mode

Hello All,

Yesterday, one of my battery terminals wriggled loose and killed power to the car. Upon restoring the connections my bas esp light came on and the car went into limp mode. The bas esp light has since gone away but the car remains in limp mode. Can a disconnected battery cause this type of occurrence? I read that common causes are wheel speed sensors and brake switches but this seems way too coincidental to be a sensor or switch. Any advice?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2008, 08:20 PM
Mercedes Certified Master
 
Join Date: Oct 2005
Location: North Jersey
Posts: 25
The steering angle sensor needs to be reset - turn the wheel from lock to lock, this will shut off the ESP light. If the engine is "hunting" when you start it, turn the key to engine run, but don't start it. Leave it in this position for a couple of minutes. This will re-learn the throttle position.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2008, 07:45 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Eltee View Post
The steering angle sensor needs to be reset - turn the wheel from lock to lock, this will shut off the ESP light. If the engine is "hunting" when you start it, turn the key to engine run, but don't start it. Leave it in this position for a couple of minutes. This will re-learn the throttle position.

Thanks Eltee. I tried your advice with no luck. The car is a 2000 model and from what I've read on the forum, I may not be able to trick the car without taking it to a technician to have the computer cleared. Anybody else have recommendations before I head to the stealership?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page