Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-15-2009, 10:06 PM
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 12
check engine light

I have a 96 E320 and the check engine light came on while driving, the engine was shaking so I pulled over and stop the engine. I started again and engine was fine tho the check engine light is on and it says engine electronics. I drove it home with no problem, just wondering if I needed to have it service right away.I have driven it for 162000 miles already, is there a part that needed servicing at this stage?

Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2009, 10:24 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4,263
The CPS and the K40 relay module come to mind since these do cause intermittent failures. However, either usually stops the engine, at least momentarily, and doesn't just result in rough running.

Have you checked the OBD-II port for codes? It's certain that you have one, although if it is the CPS or the K40, the code won't point directly to it.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2009, 10:25 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2001
Location: Jacksonville Florida
Posts: 723
Have a shop or a Autozone pull the stored code ...

Sounds like a Mass Air Sensor going
__________________
MBENZNL.com
Reply With Quote
  #4  
Old 01-20-2009, 11:11 PM
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 12
Codes indicated P0300 Random/multiple cylinder misfire detected.
Replaced ignition coils, spark plugs and wires, air and fuel filter
Reply With Quote
  #5  
Old 01-20-2009, 11:16 PM
Turbo E320's Avatar
Im a Jeanyus
 
Join Date: Nov 2007
Location: Jeffersonville, Indiana
Posts: 475
I knew it was a misfire. If you've washed the engine you probably seeped water down in the spark plug holes which will create random misfires until dealt with(for some reason it wont evaporate). Check the connections on the ignition coils and peel back the wiring harness tape a little to check for breakage in the wires. Otherwise you probably just need a good set of spark plugs and if that's not the case grab a cheap set of china made ignition coils for 100 bux with all the wires and junk. The OEM china made coils I got from ebay are handling over 300hp on my e320 with no problems.

__________________
1997 Mercedes E320 Turbo
Garrett T3/60-1 Turbocharger
Custom Water Intercooler Setup
352rwhp/366rwtq @ 8.6psi in '08

http://img78.imageshack.us/img78/1051/log7smallay9.jpghttp://img66.imageshack.us/img66/740...s3smallox0.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page