Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-23-2001, 02:10 AM
Posts: n/a
240 Motor mount breaking again and again

I am having a problem that I can't figure out. I hope someone knows what the problem is.

I have a 74 240D. About 6 months ago I was rear-ended (mild damage). About two days later the left motor mount broke. When the mount is broken, there is strong engine vibration.

I replaced the mount and everything seems fine.

The motor mount broke again in a few weeks driving. It has broken again and I have replaced it again two more times.

Does anyone have an idea what is causing this?

I tried loosening the fuel injector tube on each cylinder while it was running and found that each cylinder has the same effect.
Reply With Quote
Old 10-23-2001, 05:57 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Sounds like the engine isn't aligned with the subframe properly, possibly when you were hit the driveshaft pushed the engine out of alignment. Take a look close at the trans mounting & the subframe.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 10-23-2001, 08:29 PM
Posts: n/a
Breaking Motor Mount

Thank You for your reply.

I am trying to think of a method to determine any misalignment of the frame/subframe or engine mounts.

When I replaced the left motor mount theier did not seem to be any misalignment in the screw holes. I took this as a sign that the frame was not misaligned. maybe there is something else I should consider.

I did not replace the right motor mount or transmission mount. Thety don't seem to be broken but maybe a little stretchy. If this could be a contributing factor I will replace them next time around.

I am wondering if there may be any contributing issues relating to fuel injectior or that the cam gear seems a bit louder than I would like (but I'm not experienced with diesel engines).

Thanks Again

Jon Schmidt
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 09:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page