Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-24-2001, 06:14 PM
85300d
Guest
 
Posts: n/a
Question electrical failure

I Have a '85 300D with the following symptoms:
While driving, battery light came on and subsequently noticed that pwr windows, tach, gas gauge, temp gauge, blinkers, rear def, sunroof, etc. stopped working. I recently had a new rear window installed but have used the new defroster 5-10 times previously with no problem. Lights, starter and charging system appear to be working fine. Seems I blew some sort of fuse or relay that controls all non-essential equip. All the fuses on the firewall checked good. Any cure-all that may be a simple fix? My mechanic is swamped through the weekend so I may take a shot at it myself. Thanks for any help.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-24-2001, 09:02 PM
MIKE FREEMAN
Guest
 
Posts: n/a
CIRCUIT 15X HAS FAILED.
THIS CIRCUIT STARTS AT IGNITION SWITCH (LABLED 15X) THROUGH 2.5MM RED WIRE WITH YELLOW TRACER TO FUSEBOX.
TEST THE WIRE FOR POWER FIRST WITH KEY ON,IF NO POWER TEST AT THE IGNITION SWITCH.
MF
Reply With Quote
  #3  
Old 10-24-2001, 09:18 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
PS, turn the ignition switch back about 2mm after starting and see if this helps. IF so, your switch is faulty and will have to be replaced. If not, check all of the fuses for hair line cracks.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #4  
Old 10-25-2001, 09:10 AM
85300d
Guest
 
Posts: n/a
Thank you Mike and Benzmac, I will investigate!

Clay
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question- electrical troubleshooting- oscillation temp gauge+ fuel gauge with turn ericgr SL Forum 5 09-30-2004 04:36 PM
Total Power Failure 92 500SEL zevgadol Tech Help 1 09-16-2004 09:29 PM
Help to diagnose exterior light failure indicator on 87 W126. ivorysdl Tech Help 0 02-19-2003 10:30 PM
Electrical failure in 300TE (blower, turn signals) whg Tech Help 2 11-20-2001 10:22 AM
Electrical failure Rodgeda Tech Help 6 09-04-2001 01:51 AM



All times are GMT -4. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page