Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2001, 11:15 AM
Posts: n/a
Outside Air Temperature Gage Dead

My 1994 S-500 now has a blank outside temp. readout in the dash. It still shows a background light but no temp. display. It also read in C degrees instead of F. Can anyone tell me what kind of job this is to replace and change to F?

Reply With Quote
Old 11-08-2001, 08:19 PM
Registered User
Join Date: Oct 2001
Location: Canada
Posts: 298

Recently I fixed the temperature display in my 400E, before I had the same problem as yours, blank screen but backlight was OK.

I located the temperature sensor behind the front license plate, I cut the wire and removed the sensor, I measured the resistance of the sensor with multimeter, it showed only 5 ohm, I knew it should be 3k ohm at normal temperature, then I cut the rubber seal and carefully removed the sensor from the metal probe, and measured resistance again, this time it showed around 3K ohm!! guess what? the sensor stuck too deep into the probe, and reached the end of the metal probe, it got short-circuited.
I then put the sensor in, and kept some distance from the tip the probe, and seal the probe with some RTV sealant and let it dry, then bound it with some electric tape, soldered the wire and reattached the probe on the car, I got the display back since then.

I don't know where the sensor locates on your S500, if you can locate the sensor, maybe you can give it a try.
99 BMW 540i 6-speed 110K Km
03 SAAB 9-5 wagon 80K Km
92 400E (Sold) 245K km
Still missing the days with the Benz, it kept me busy.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Temperature Gauge Is Dead arochard Tech Help 8 06-17-2011 09:20 PM
Rebuilt Turbo & New Air Intake - Pics! TomJ Diesel Discussion 34 09-14-2005 07:39 PM
1999 C200 Esprit Questions about air herodoto Featured Cars 0 11-04-2002 06:27 PM
500SEL Air Conditioner not working Cardude Tech Help 13 04-20-2002 04:52 PM
Cleaning out your Air Box Chris Ecklund Tech Help 2 06-28-1999 07:49 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page