Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-08-2010, 10:00 AM
zip's Avatar
zip zip is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: WV
Posts: 34
'91 4matic, cannot erase codes; turn off light

--------------------------------------------------------------------------------

I finally had the transfer case in my '91 TE replaced with a used unit. Everything went well until it came time to erase the stored 4Matic codes to turn off the 4Matic light on the dash. I can't seem to read or erase the codes. When I ground pins 1 and 5 the 4Matic light gets brighter then dims when the pins are ungrounded.

After searching the forum I took a flyer and replaced the OVP just in case. One thread mentioned that over a periiod of time the 4matic ecm can lose memory and needs rebooted but I cannot find any info on rebooting the 4matic brain. Anyone one how to do this? Any other thoughts? Thank you.

Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2010, 04:07 PM
Ghoti's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Springfield, Oregon
Posts: 87
I know you probably already did this...but my 4Matic light was on. Turns out the transmission fluid was too high. Then, I unplugged the battery for about an hour and it went off.

It occasionally comes on at acceleration from a stop though.
__________________
2004 E320 Wagon W211
2000 CLK430 Convertible W208
1985 300SD W126
1983 300D W123
Reply With Quote
  #3  
Old 11-09-2010, 10:31 PM
zip's Avatar
zip zip is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: WV
Posts: 34
Thanks for the thought, tried disconnecting the battery and jumping pis 1 and 5. Anyone?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2012, 04:58 PM
Ghoti's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Springfield, Oregon
Posts: 87
1 1/2 year later clarification...light stays on all the time now. System still seems to work.

Can I just unplug the light???
__________________
2004 E320 Wagon W211
2000 CLK430 Convertible W208
1985 300SD W126
1983 300D W123
Reply With Quote
  #5  
Old 06-10-2012, 12:00 PM
pwogaman's Avatar
Senior Member
 
Join Date: May 2003
Location: Northern, Virginia
Posts: 2,034
If you just unplug the bulb the system will fail the BIT. So, the system will not work, but at least you won't see the light. I fixed mine for a while with a piece of black electrical tape over the light. ;-)
__________________
http://i284.photobucket.com/albums/l...aman/Fleet.jpg

Peach Parts W124.128 User Group.

80 280SL
85 300SD
87 300TD
92 300D 2.5 Turbo
92 300TE 4Matic
Reply With Quote
  #6  
Old 06-10-2012, 12:11 PM
Ghoti's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: Springfield, Oregon
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by pwogaman View Post
If you just unplug the bulb the system will fail the BIT. So, the system will not work, but at least you won't see the light. I fixed mine for a while with a piece of black electrical tape over the light. ;-)
Yup...I have electrical tape on mine as well. :/

__________________
2004 E320 Wagon W211
2000 CLK430 Convertible W208
1985 300SD W126
1983 300D W123
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2024 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page