Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-27-2011, 01:36 PM
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Washington, D.C.
Posts: 457
My IQ must be limited - W126 instrument cluster...

I am feeling intellectually challenged. If this goes on, I will have to check myself into a mental ward.

Here is what happened: I pulled the instrument cluster (1989 560 SEL) to replace gears (preventive), thermometer display, and the fat black rubber band (FBRB) going around the entire cluster tore (it must have been the cluster pullers that over time cut the band). That's easy to fix: I just stapled the band back together. The staples provide a perfect, slim splice.

But here is the IQ test: I for the world of me can't figure out how this stupid FBRB is supposed to be fit correctly back on the cluster! Does anyone have a clue?

__________________
Henry Bofinger
1989 560 SEL (black/black)
2001 Audi TT Roadster (silver/grey)
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2011, 02:09 PM
Registered User
 
Join Date: May 2002
Location: Washington, D.C.
Posts: 457
Update - SOLVED! Found a photo on ebay...

For future reference if anyone else runs into this problem:

The Fat Black Rubber Band rests on the smooth sides around the cluster, with the folded edges standing up. The notches on the top line up with the white light cones, and 90% "lip" (or folded edge) of the Band sticking straight out on the driver's (not engine) side of the cluster. This lip helps hold the cluster in place in the dash.
__________________
Henry Bofinger
1989 560 SEL (black/black)
2001 Audi TT Roadster (silver/grey)
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2011, 05:06 PM
LandYaghtLover's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: Green Bay, WI
Posts: 1,341
I swear my 91 560 SEL does not have this band. If it does, I will have to be careful. I have pulled my cluster many times!
__________________
1991 560 SEL / 185k miles
1992 750il / 17k miles - project car
Reply With Quote
  #4  
Old 07-29-2011, 12:02 AM
big dog 2's Avatar
ejgolfnten
 
Join Date: Feb 2005
Location: Elk Grove, Ca
Posts: 206
Bands

Quote:
Originally Posted by LandYaghtLover View Post
I swear my 91 560 SEL does not have this band. If it does, I will have to be careful. I have pulled my cluster many times!
[/RIGHT]



I think my cluster just had 2 thick rubber pieces glued to the bottom of the housing to help it stay in place in the dashboard. One of them fell off and my cluster is a bit loose and just a bit out of alignment in the panel. I just haven't got around to fixing it yet, not a big deal.

__________________


1989 300E

2005 Acura TL

2011 Hyundai Elantra Limited

Swing hard! Take chances!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page