Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2002, 11:22 AM
Registered User
Join Date: Nov 2001
Location: Oakland, CA
Posts: 94
300CE weird idle

I've had my beautiful 1992 300CE for five months
now, and not had even the slightest problem with it until this strange little symptom just started appearing. Sometimes (which is to say not every time) when I start the car, for about 3 or 4 seconds it idles too high and *very* roughly and the SRS light stays on. The light then goes out and the idle returns to normal. It just started doing this for the first time a couple of days ago, but it has happened a number of times since then. Once, it seemed as if the idle was actually climbing and if I hadn't turned it off, I would swear it would have just kept going up. Any ideas on where to start with this one? Forgive my lack of DIY knowledge, but I'm a relative MB newbie.


1992 300CE
Reply With Quote
Old 02-11-2002, 03:04 PM
Registered User
Join Date: May 1999
Location: Sacramento, CA
Posts: 1,416
Sounds like your overvoltage protection relay (fuse-capped relay in the firewall behind the battery) has bit the dust. Well, either that, or the fuse has blown. If you do a search here for "overvoltage relay" or "OVP" you'll find a lot of information on the relay. stevebfl has posted some good info on it.

The good news is that if it is the OVP relay, it's not that expensive, and a straightforward replacement. The bad news is that it's a bear to pull out of the socket.

Reply With Quote
Old 02-11-2002, 03:26 PM
Registered User
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,562

you may wish to have a tech read any diagnostic trouble codes (DTCs) if present

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
86' 300E with a weird oscillating idle while in drive and reverse jrmd01 Tech Help 7 04-08-2004 10:20 AM
380 Idle Control Valve Test ctaylor738 Tech Help 5 01-23-2004 01:33 PM
'93 300ce idle stuttering Rascel Tech Help 2 12-06-2003 10:40 PM
my low, rough idle, stall, hot /start solution: E320/300 rvenerac Tech Help 3 11-20-2003 09:59 AM
240D shakey at idle, fast idle, how to adjust?? unkl300d Diesel Discussion 4 10-19-2003 08:39 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page