Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2002, 01:28 PM
Posts: n/a
Question 86 190 E windscreen wiper doesn't work?

A co-worker of mine has a 86 190 E, the windscreen wiper stopped working yesterday (in the rain no less). She asked me to look at it since I own a MZB, and I'm baffled. I can not hear the motor engaging when the switch is thrown. I've checked the fuse, even replaced it. The fuse looked like it was pushed down below the connector. I replaced the fuse with a new one and worked for one second then ceased to function. What are the chances the motor has seized up? Or could this be a bad relay or connection? Any ideas appreciated.

Reply With Quote
Old 02-21-2002, 07:32 PM
Registered User
Join Date: Jan 2002
Location: England
Posts: 1,841
If it worked briefly when you replaced the fuse, I expect it's the connection in the fuse box. The car is quite old, and fuse connections do corrode, the exact thing happened to my wiper fuse recently. Remove the fuse, (check it didnt blow) and clean the connections with some fine emery paper / sandpaper. Putting a voltmeter across the two terminals with the fuse removed should show 6v or 12v depending on wiper switch position. If there's nothing there, it's not the problem! If you've got voltage, at least it's not the power supply or the switch, but could be the motor. They're quite bulletproof though.


2.5-16v 1990 90,000m Astral Silver
2.0E 8v 1986 107,000m Black 2nd owner
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
windscreen wiper tower Tech Help 14 08-18-2008 08:01 PM
E320 95 turn signal does not work duc4208 Tech Help 4 09-05-2004 01:36 PM
129 bad wiper gear chronodeco SL Forum 0 06-23-2004 02:47 PM
Next Bush Scandal: Ahmad Chalabi and the Rube VP KirkVining Open Discussion - Politics and Religion 116 06-04-2004 02:18 PM
Winter wiper problems Stage_wizards Diesel Discussion 3 12-18-2003 10:37 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page