Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-23-2012, 11:16 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
a/c vents wont blow

hello everyone i just purchased a 1992 500 sl one owner car looks like it came out of the showroom , on the 3 rd day the front a/c vents stop blowing while the side vents are working fine , on the 4th day the remote locking system stop working also any suggestions.

Eric

Reply With Quote
  #2  
Old 08-23-2012, 12:08 PM
JamesDean's Avatar
Electrical Engineer
 
Join Date: Apr 2005
Location: NE Ohio
Posts: 5,038
Eric,

Welcome to the forum!

I'm not entirely sure about the 129s but they most likely have a vacuum system that runs vacuum pods that open/close vent dampers. So its possible that your center vent pod has failed.
__________________
Cruise Control not working? Send me PM or email (jamesdean59@gmail.com). I might be able to help out.
Check here for compatibility, diagnostics, and availability!

(4/11/2020: Hi Everyone! I am still taking orders and replying to emails/PMs/etc, I appreciate your patience in these crazy times. Stay safe and healthy!)


82 300SD 145k
89 420SEL 210k
89 560SEL 118k
90 300SE 262k RIP 5/25/2010
90 560SEL 154k
91 300D 2.5 Turbo. 241k
93 190E 3.0 235k
93 300E 195k
Reply With Quote
  #3  
Old 08-23-2012, 03:05 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Minneapolis, MN
Posts: 44
Is it that the remote doesn't transmit, or that the locks don't all go up/down when the driver's door goes? it sounds like your PSE module may have failed. That's what controls all of the vacuum driven functions in the car/
__________________
Alex
MB Star certified, now independent.
Owner/Operator FDMotorsport Mpls. MN
Mercedes and GM certified transmission rebuilder
We all need a little help sometimes...

1998 E320 4MATIC-- stolen by my sister
1989 300TE-- sold
1999 C230 Kompressor
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2012, 09:57 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
thank you alex i will check on that, and the remoter transmits fine the light flashes green and red just the locks don't go up or down.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2012, 11:40 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Milwaukee Wisconsin
Posts: 1,150
I hope that you got the owners manual with the car. The A/C vents and controls are very complicated. The front center vents are controlled by the small buttons with the red and blue lamps as well as the all those up and down arrows on the HVAC panel. You need to study the owners manual. The locking system is run by a vacuum pump in the trunk on the right side. Cheek fuse #6 in the trunk fuse panel (upper right side.) It is for the locking system.
__________________
Resistance is Futile.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-24-2012, 12:14 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 3
thanks i will look at the fuse, as for the a/c vents i have read the owners manual but no luck .

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page