Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-26-2002, 03:18 PM
Registered User
Join Date: Nov 2001
Posts: 32
Hard Start on 1988 2.3L 190E

I am having a hard start on my car after is has warmed up and then sits for just a few minutes.

I was told that the fuel distributor was probably the cause so I changed it. It did not solve the problem entirely, but car feels a bit quicker from a standing start. However, I still have a hard start.

Does anybody know if there is a pre-fuel pump inside the gas tank? I read that it could cause a hard start, but that was on a Volvo. Also, can your OVR be failing and still not cause your ABS light to go on?

It has been sugjested that I check the o-rings on the fuel injection units. Is that a possibility for a hard start?

Thank you in advance for any thoughts or advice.

Reply With Quote
Old 02-28-2002, 02:48 PM
mbe32094's Avatar
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Bay area, CA
Posts: 107
It maybe your fuel pressure is low. I had this problem with my E320 (hot or cold engine). What I did was I turn my ignition on for about 5 to 10 seconds to have the fuel pump up gas and builds up fuel pressure. And boom the engine starts w/o even pressing on the gas. Next time replace your fuel filter or check the fuel pressure to make sure you are w/n the spec.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
16V - hard start Prime16 Tech Help 5 01-03-2005 12:20 PM
a/t shifting hard on 93 190e 2.3l JWTerrell Tech Help 0 03-18-2003 08:56 PM
1987 560 SEL Hard start, electric? American28 Tech Help 4 12-02-2002 10:25 PM
Hard Start for 1987 560SEL American28 Tech Help 2 10-31-2002 08:42 PM
Hard to start 86' 190E when cold....HELP! Malcolm Stiefel Tech Help 4 06-12-1999 02:32 PM

All times are GMT -4. The time now is 05:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page