Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-07-2002, 02:26 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 46
Vibration when accelerating

Hi,

My '88 300SE has a slight vibration when accelerating from a complete stop. It only seems to happen a certain speed then goes away. It only occurs in 2nd gear and does not happen if I kick it down to 1st when taking off from a stop. There is no vibration in any other gear under any condition.

My transmission was rebuilt at 140K and I recently replaced my engine mounts (exhaust was hitting frame on hard acceleration). I've also replaced the front flex disc. Could it be a bad transmission mount??

Thanks in advance for the advice!!

Paul
Reply With Quote
  #2  
Old 03-07-2002, 02:59 PM
benzat
Guest
 
Posts: n/a
my benz had the same thing..the vibration came up at 35 mph and when I got it above 45 it stopped.

mine was the upper control arms and my stabilizer guide rod bushings (warning the part is cheap but the labor is a total of 7 hours) compression of the springs, then a front end alignment now no problems.

what speed does this problem start for you?

benzat
1982 380 SEC
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2002, 08:20 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Clearwater, FL
Posts: 46
My vibration comes in at about 5-10 MPH and goes away as quick as it starts. Maybe I should describe it more as a shudder than vibration. I think it's more drive train related. Any other thoughts??
Reply With Quote
  #4  
Old 05-15-2002, 11:51 PM
Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Lynchburg, VA
Posts: 52
my 90 190 E 2.6 does this and I haven't been able to find help on it. mine does it 25mph to 35mph only in third gear. It doesn't do it if I drop into 1st than manually shift up. If anyone or you pjtib know what causes this please post it.

One tech drove it and said live with it. He thought it maybe excess play in the driveshaft splines.
__________________
90 190 E 2.6 162K
91 300 E 117K
90 Laser RS turbo 169K
"The one who dies with the most toys wins"
Reply With Quote
  #5  
Old 05-16-2002, 10:52 AM
Fimum Fit
Guest
 
Posts: n/a
If the tech was speculating on loose driveshaft splines --

perhaps you need to make sure that the big nut which holds the flexjoint flange onto the transmission output shaft hasn't worked loose -- that's what happened on a high-mileage '69 220D belonging to a friend of mine and lead to the JBWeld incident about which I posted about 2 weeks ago. But perhaps '90s aren't built that way any more.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vibration assistance needed - Manual Transmission Related? R Leo Diesel Discussion 107 02-17-2015 02:04 PM
300E/M103 high freq. vibration anthonyb Tech Help 3 08-17-2003 02:45 PM
Vibration and now locked up front brake W126 BMJR Tech Help 6 08-10-2003 04:51 PM
400E Vibration, What to do Next?? timreid Tech Help 9 10-03-2002 12:45 PM
83 300SL Vibration when accelerating NicolasF Tech Help 1 04-03-1999 11:13 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page