Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-01-2013, 02:46 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
ABS light logic

190 2.3 16V- Problems is ABS light does not light when ignition turned on. Can someone advise the logic for the operation of this light. It appears to have three connections, one from electrical centre (term 15) which I assume activates the light when ignition turned on but how does it de-activate supply when engine still running?. Another from term 7 on ABS pump connector which I assume provides signal indicating fault condition with system and another connection from light to ABS control unit (term 29) which again, I assume provides signal confirming that light is activated. At present I have no signal from term 7 on ABS pump to light (engine not running), or is it that the ABS control unit provides all the light activation signals only when engine running or vehicle moving
Any help appreciated.

Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2013, 05:33 PM
Starstruck
 
Join Date: Mar 2009
Location: Iceland
Posts: 423
Have you replaced the bulb?

If not! do.

Still no light?

Replace OVP!

Still no light?

Check connections on the ABS unit!

Still no light?

Replace ABS control unit.
__________________
600SEL '91
300E 4Matic '88
240D '83
280SE '77
350SE '73
The most complex systems can fail in the simplest way.
Contra verbosus noli contendere verbis, sermo datur cunctis, animi sapientia paucis.

i don't believe in the lord! He's never bought me a Mercedes Benz.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-02-2013, 02:57 AM
lsmalley's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: California
Posts: 1,980
Or maybe the light is not in the abs socket. I thought my abs never came on until I removed the cluster, come to find out the light was on, it just got dislodged from the instrument cluster and so the abs sign never illuminated even though the light did come on.
__________________

1990 190E 2.6L
Reply With Quote
  #4  
Old 04-02-2013, 06:14 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
Many thanks. ABS light bulb OK and is not illuminated with OVP removed and link on OVP plug terms 1&2, 12V supply to ABS control unit (plug term.1) is OK so it's either OVP (new but possible dry joint)or as you say ABS control unit.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page